Skip to main content

Ίβιτς: Αισθάνομαι περήφανος για την ομάδα μου (video)

«Είναι κάτι που διάλεξα να κάνω, προσπαθώ κάθε μέρα να μαθαίνω κάτι καινούργιο για να περάσω στους παίκτες μου», δήλωσε ο προπονητής του Δικεφάλου

Για τη δουλειά του στον ΠΑΟΚ αλλά και για την επόμενη ημέρα του συλλόγου μίλησε ο Βλάνταν Ίβιτς αναφορικά με το γεγονός ότι κλείνει έναν χρόνο στον πάγκο του Δικεφάλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα του PAOK TV ο τεχνικός των ασπρόμαυρων:

«Είναι μεγάλη ευθύνη, σε μεγάλη ομάδα, με μεγάλες υποχρεώσεις. Με πολύ κόσμο, που περιμένει καλά αποτελέσματα. Είναι κάτι που με ικανοποιεί πολύ που είμαι τόσο καιρό εδώ και σίγουρα, μου δίνει κουράγιο για να συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου και να δίνω καθημερινά το 100% όσον αφορά την προετοιμασία, τις προπονήσεις, τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Είναι κάτι που διάλεξα να κάνω, προσπαθώ κάθε μέρα να μαθαίνω κάτι καινούργιο για να περάσω στους παίκτες μου».

Για το πόσο άλλαξε ο άνθρωπος Ιβιτς: «Ο άνθρωπος Ιβιτς, παραμένει ίδιος. Οι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουν. Ο προπονητής Ιβιτς, σίγουρα είναι πιο έμπειρος από πριν ένα χρόνο όταν ήρθα και έκανα προπόνηση με τη μεγάλη ομάδα. Σε αυτή τη δουλειά πρέπει να μαθαίνεις καθημερινά. Πρέπει να δουλεύεις εκτός του γραφείου και του αγωνιστικού χώρου και στο σπίτι, να ενδιαφέρεσαι και να κάνεις αυτά τα πράγματα τα οποία θα σε βοηθήσουν αύριο».

Για τα μεγαλύτερο μάθημα που έχει πάρει αυτό τον έναν χρόνο: «Το μεγαλύτερο μάθημα είναι ότι δεν υπάρχει χαλάρωση σε αυτή τη δουλειά. Το ήξερα και από πριν, αλλά το βλέπω καθημερινά. Σήμερα είσαι πάνω, αύριο μπορεί να είσαι κάτω. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους τους προπονητές. Είδαμε και χθες, ένα παιχνίδι του Champions League, που ένας προπονητής πριν τρεις εβδομάδες ήταν θεός. Κέρδισε τη Μπαρτσελόνα 4-0 και χθες, έχασε 6-1 και είναι το ακριβώς αντίθετο. Γιατί συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο ποδόσφαιρο και αυτό είναι ένα μάθημα που πρέπει να αποδεχθείς και πρέπει να παλεύεις και να δίνει καθημερινά ότι μπορείς».

Για την πιο καλή στιγμή του με τον ΠΑΟΚ αυτόν τον έναν χρόνο: «Υπήρχαν αρκετές σε αυτό το χρόνο, πέρσι που κατακτήσαμε την πρώτη θέση των πλέι οφ. Γνωρίζουμε ότι πέρσι, δυσκολευτήκαμε να μπούμε στα πλέι οφ, με -2 από τις άλλες δύο ομάδες και στο τέλος βγήκαμε πρώτοι. Υπήρχαν αρκετά παιχνίδια στην Ευρώπη, που ήταν καλά παιχνίδια, που έφεραν χαρά στον κόσμο, πόντους στην Ελλάδα, πόντους στον ΠΑΟΚ. Η πρόκριση στους "32" του Europa League. Βέβαια και κάποια ντέρμπι που παίξαμε εδώ και κερδίσαμε. Όλα αυτά, μένουν λίγο και φεύγουν γρήγορα…».

Για την καλύτερη εμφάνιση τακτικά, ως προπονητής: «Υπήρχε περίοδος, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα του καινούργιου έτους, που είχαμε πάρα πολύ καλές αποδόσεις και συνεχόμενες νίκες. Είναι μια σειρά αγώνων, που παίξαμε καλό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο και ανεβάσαμε την ομάδα από εκεί που ήταν, με δικό μας λάθος που ήταν εκεί που ήταν στο βαθμολογικό πίνακα. Εχουμε καταφέρει να επιστρέψουμε και να βρισκόμαστε ψηλά, όχι ακόμα εκεί που θέλουμε, αλλά αυτή η περίοδος της αρχής της χρονιάς, ήταν πολύ καλή».

Για την πιο δύσκολη στιγμή του μέσα σε αυτό τον έναν χρόνο: «Κάθε ήττα είναι δύσκολη στιγμή. Η κάθε ισοπαλία, όταν παίζεις και δεν πας για την ισοπαλία, γιατί εμείς πάμε σε κάθε παιχνίδι για να κερδίσουμε, είναι δύσκολη στιγμή. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια ιδιαίτερη στιγμή. Όταν δεν κερδίζεις, όταν χάνεις, όταν φέρνεις ισοπαλία, υπάρχει πίκρα, πάντα υπάρχει στο μυαλό μου ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο».

Για τη στιγμή που θα ήθελε να ξεχάσει: «Όχι… Δεν υπάρχουν. Από τέτοια πράγματα μαθαίνεις. Είναι στιγμές που προσπαθείς να κάνεις αναλύσεις και προσπαθείς να καταλάβεις τα λάθη που υπήρχαν. Στον αγωνιστικό χώρο, στην τακτική, μήπως δεν διαλέξαμε σωστούς παίκτες. Αυτά όλα συμβαίνουν, είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, αλλά σίγουρα δεν θα ήθελα να τα ξεχάσω γιατί είναι αυτά που μας βελτιώνουν».

Για αυτό το οποίο τον κάνει περήφανο αυτή τη στιγμή: «Περισσότερο περήφανος αισθάνομαι γιατί πιστεύω ότι η ομάδα είναι στο σωστό δρόμο. Έχει περάσει καλές στιγμές, έχει περάσει λιγότερο καλές στιγμές, αλλά όπως είπα, όλα αυτά είναι στο μέσα στο ποδόσφαιρο. Αυτό που βλέπω είναι ότι η ομάδα είναι δεμένη, ξέρει τι θέλει και δουλεύει καθημερινά. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες και προσπαθούν να βελτιωθούν κάθε μέρα και αυτό με ικανοποιεί. Κάθε προπονητή, που δουλεύει με την ομάδα και βλέπει ότι οι παίκτες προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι, είναι κάτι που τον ευχαριστεί».