Skip to main content

Ίβιτς: Έχουμε κίνητρο να δείξουμε καλό πρόσωπο και να κερδίσουμε (vid)

«Έχω ξεκάθαρα στο μυαλό μου πως θα παίξει η ομάδα μου, θα το κρατήσω για μένα και τους παίκτες μου», δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο Βλάνταν Ίβιτς ενόψει του αυριανού επαναληπτικού αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στη Σάλκε ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις απουσίες του Δικεφάλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των ασπρόμαυρων:

Για το τι περιμένει από την Σάλκε: «Δεύτερο παιχνίδι είναι, δεν ξέρω τι θα κάνει η Σάλκε. Και εμείς προετοιμαζόμαστε από την Δευτέρα, για αυτό το παιχνίδι. Έχω ξεκάθαρα στο μυαλό μου πως θα παίξει η ομάδα μου, θα το κρατήσω για μένα και τους παίκτες μου. Δεν λέω ποτέ το σύστημα πριν το παιχνίδι».

Για το πως θα εμψυχώσει την ομάδα του: «Σίγουρα μετά το πρώτο παιχνίδι και το 0-3, δεν είναι εύκολο να τους ανεβάσεις την ψυχολογία. Σε παιχνίδια πρωταθλήματος, σπάνια θα δεις τέτοια γήπεδα και τόσο κόσμο, οπότε πιστεύω ότι αύριο οι παίκτες μου θα είναι συγκεντρωμένοι, προκειμένου να διορθώσουν κάποια από τα λάθη τους στο παιχνίδι».

Για το μεγαλύτερο εμπόδιο που υπάρχει: «Στον αγωνιστικό χώρο παίζουν ρόλο πολλά πράγματα. Έτσι έγινε και στο πρώτο παιχνίδι, τα δυο γκολ ήρθαν από στημένα, από το πουθενά. Όλα μπορούν να γίνουν, πολλές φορές χρειάζεται και λίγη τύχη. Η Σάλκε είχε την τύχη με το μέρος της στην Τούμπα, χωρίς μια ευκαιρία προηγήθηκε και έφτασε στο 0-1. Εμείς είχαμε ευκαιρίες, δεν βάλαμε γκολ και άλλαξε το παιχνίδι. Τα άλλα δυο γκολ ήρθαν προς το τέλος. Δεν φοβάμαι πως οι παίκτες μου δεν θα δώσουν το 100% και δεν θα είναι συγκεντρωμένοι για να κάνουν όσα πρέπει στο παιχνίδι τους αύριο».

Για το τι θα σήμαινε για τον ίδιο η πρόκριση: «Πριν το πρώτο παιχνίδι όλοι είχαμε στο μυαλό μας την πρόκριση. Είναι κάτι που κάθε ομάδα στους "32" το έχει στο μυαλό της. Όποιον αντίπαλο κι αν έχεις, πρέπει να παλέψεις για το καλύτερο για τη νίκη. Χάσαμε όπως χάσαμε στο πρώτο, υπάρχει αύριο και το δεύτερο και έχουμε το κίνητρο να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και να πάρουμε το παιχνίδι».

Για το πόσο τον απασχολεί το θέμα των επεισοδίων: «Σίγουρα όταν υπάρχουν τέτοια επεισόδια πριν το παιχνίδι, δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με τον αθλητισμό. Προσέχουμε όλοι να μην γίνονται αυτά. Δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός γίνονται πιο συχνά, είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει και πρέπει να ασχολείται παραπάνω και η αστυνομία και όσοι έχουν ευθύνες εκτός γηπέδου. Όλοι μας ευχόμαστε να μην ξαναγίνουν».

Για τις απουσίες στην άμυνα: «Ένα από τα πιο δυνατά παιχνίδια που έχουμε δώσει και θα παίξουμε χωρίς τα δύο βασικά ακραία μπακ. Έχουμε και άλλους παίκτες και σίγουρα θα είναι ένα καλό τεστ για να δείξουν ότι μπορούμε να τους υπολογίζουμε. Πιστεύω σε αυτούς και πιστεύω ότι αύριο θα δείξουν το καλό τους πρόσωπο».