Skip to main content

Ίβιτς: Δημιουργούμε ευκαιρίες αλλά δεν μπορούμε να σκοράρουμε (video)

Ο προπονητής του Δικεφάλου δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο σύλλογος μέχρι την άλλη εβδομάδα θα φέρει κάποιον ποδοσφαιριστή με ικανότητα στο γκολ

Στην αναποτελεσματικότητα των παικτών του στο σκοράρισμα στάθηκε ο Βλάνταν Ίβιτς με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του Δικεφάλου:

Για  την αστοχία που αδικεί την προσπάθεια της ομάδας: «Στο ποδόσφαιρο για να κερδίσεις πρέπει να βάλεις ένα παραπάνω γκολ από τον αντίπαλο. Εμείς από την αρχή της χρονιάς δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες και δεν μπορούμε να σκοράρουμε. Κι αυτό σίγουρα είναι και παραμένει ένα πρόβλημα για εμάς. Δεν έχω σήμερα κανένα παράπονο από τους παίκτες, δώσανε το 100% και σήμερα και πάλι είχαμε πολλές φάσεις. Το περίεργο είναι πως στο 80% των παιχνιδιών μας ο αντίπαλος τερματοφύλακας είναι ο πολυτιμότερος, αυτό τα λέει όλα».

Για το αν το γκολ είναι και θέμα ποιότητας παικτών και αν ο ΠΑΟΚ ψάχνει να αποκτήσει τέτοιους παίκτες: «Ψάχνουμε πάντα παίκτες που έχουν το γκολ. Και το καλοκαίρι το κάναμε, και τώρα το ίδιο. Παίκτες που συνήθως βάζουν γκολ φέτος έχουν πρόβλημα στο σκοράρισμα. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, μόνο έτσι μπορούμε να διορθωθούμε».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ που έχει πρόβλημα στο γκολ έχασε τον καλύτερο του παίκτη και πρώτο του σκόρερ: «Όταν ένας παίκτης δεν θέλει να μείνει δεν μπορείς να τον κρατήσεις. Είπε πως δεν ήθελε να παίζει άλλο για τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορείς να το σταματήσεις αυτό. Να έχεις έναν παίκτη χωρίς θέληση, δεν είναι σωστό να τον κρατήσεις. Κάνουμε ό,τι μπορούμε να έρθει σύντομα ο παίκτης που παίζει σε αυτή τη θέση. Γνωρίζουμε ότι τον Γενάρη δεν μπορείς να βρεις εύκολα ποιοτικούς παίκτες. Αυτό με τον Γκάρι έγινε απότομα. Δεν το ξέραμε νωρίτερα από τον Οκτώβρη για να μπορούμε να προετοιμαστούμε και πρέπει τώρα να βρούμε τρόπο να καλύψουμε το κενό. Ελπίζω και πιστεύω ότι σύντομα θα βρούμε λύση».

Για τους χρόνους στους οποίους ο ΠΑΟΚ θα ενισχυθεί μετεγγραφικά: «Πιστεύω ότι μέχρι την άλλη εβδομάδα θα έχουμε φέρει κάποιον παίκτη με ικανότητα στο γκολ. Δεν μπορώ να σας πω ότι σίγουρα θα γίνει».

 

Από τη μεριά του, ο προπονητής της ηπειρωτικής ομάδας, Γιάννης Πετράκης δήλωσε:

«Ήταν μια σπουδαία νίκη για την ομάδα μας. Αυτή η επιτυχία αποκτά μεγαλύτερη αξία επειδή έγινε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα με πολύ ταλέντο. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολλά προβλήματα».

Για τους παράγοντες που βοήθησαν την ομάδα του να φτάσει στην επιτυχία: «Είχαμε πολύ καλό τον Πασχαλάκη αλλά και τύχη για να πάρουμε τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία στο πρώτο μέρος να δημιουργήσει πολλές φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα, κλείσαμε τους χώρους και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για αντεπιθέσεις».

Για την αντιμετώπιση των δυνατών σημείων του ΠΑΟΚ: «Ξέραμε τα δυνατά σημεία του ΠΑΟΚ. Δεν αντιμετωπίσαμε σωστά τις συνεργασίες του στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε και κρατήσαμε τη νίκη».