Skip to main content

Ίβιτς: Δεν έχουμε χάσει τίποτα, υπάρχει δρόμος ακόμη (video)

«Όσο προχωράει το πρωτάθλημα, φαίνεται η κούραση και θα φαίνεται από εδώ και πέρα για όλους», δήλωσε ο προπονητής των «ασπρόμαυρων»

Την ψυχολογία της ομάδας του προσπάθησε να ανεβάσει ο Βλάνταν Ίβιτς, υποστηρίζοντας ότι με την ήττα από την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ έχασε απλά ένα παιχνίδι και έχει μπροστά του πολύ δρόμο ακόμη στα play-off.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «ασπρόμαυρων»:

«Δεν μπήκαμε καλά, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο. Έχω την εντύπωση πως στο σημερινό παιχνίδι είναι διαφορετικοί οι λόγοι από τα προηγούμενα παιχνίδια όταν μιλάμε για τα ντέρμπι, για πιο λόγο δεν μπήκαμε καλά. Εννοώ πως προσπαθήσαμε όλη την εβδομάδα να δουλέψουμε, να εξηγήσουμε τους παίκτες, να γυρίσουμε στην πραγματικότητα μετά την επιτυχία που κάναμε, πιστεύω ότι δεν είχαμε αυτή την συγκέντρωση που είχαμε μετά το 25λεπτο. Βέβαια, το πληρώσαμε αυτό, η ΑΕΚ είχε και άλλες ευκαιρίες σε αυτό το κομμάτι.

Μετά ισορροπήσαμε, δεν μπορώ να πω, εκτός του 2ου ημιχρόνου που είχαμε δυο ευκαιρίες, ότι δημιουργήσαμε κάτι παραπάνω, αλλά πιστεύω ότι αυτό που φταίει που δεν πήραμε σήμερα τίποτα, φταίει αυτό πρώτο 25λεπτο που δεν κάναμε αυτό που είχαμε πει, δεν είχαμε δεύτερες μπάλες, δεν είχαμε μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, σχεδόν κάθε δεύτερη μπάλα ήταν δικιά τους και από αυτές τις μπάλες βγαίνανε εύκολα μπροστά».

Για τις αλλαγές των Μάτος, Κάμπος και αν τις έκανε επειδή έβλεπε έναν εκνευρισμό στο παιχνίδι τους ή υπήρχε και άλλος λόγος:

«Και αυτό αλλά και κάτι άλλο… Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολλά προβλήματα από αυτή την πλευρά. Όχι μόνο στο γκολ αλλά και άλλα πράγματα που δημιούργησε η ΑΕΚ και ήταν πάλι από την ίδια πλευρά. Βέβαια, η πρώτη κάρτα που έχει πάρει ο Μάτος, με οδήγησε να κάνω την αλλαγή στο ημίχρονο, μπήκε ο Κίτσιου που ήταν αρκετά καλός σε όλο το 2ο ημίχρονο. Όσον αφορά τον Κάμπος, δεν είναι θέμα κάρτας, είναι θέμα που αφορά το τακτικό κομμάτι και γι’αυτό τον άλλαξα».

Για τα προβλήματα που έχει ο ΠΑΟΚ όταν πιέζεται ψηλά:

«Όσο προχωράει το πρωτάθλημα, όχι μόνο εμείς αλλά και οι άλλες ομάδες, φαίνεται η κούραση και θα φαίνεται από εδώ και πέρα για όλους. Βέβαια όταν προσπαθείς να κάνεις παιχνίδι από πίσω -που εμείς το προσπαθούμε όλο το χρόνο-, ή όταν ο αντίπαλος βγαίνει οργανωμένα ψηλά, σίγουρα μας δυσκολεύει. Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρεις. Θέλουμε να κάνουμε παιχνίδι από πίσω, αυτό είναι το σχέδιο, αυτό είναι κάτι που κάνουμε όλο το χρόνο. Κάποιες φορές δεν βγαίνει και δεν χρειάζεται να ρισκάρεις εκεί».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ μπήκε ως φαβορί και αν ψυχολογικά δεν βοήθησε αυτό:

«Έχουμε ακόμα πέντε παιχνίδια, δεν έχουμε χάσει τίποτα, έχουμε χάσει ένα παιχνίδι. Βέβαια δεν σχεδιάζαμε να γίνουν έτσι τα πράγματα, ήταν ένα ντέρμπι, το χάσαμε, υπάρχουν ακόμα 15 βαθμοί μπροστά μας, πρέπει να παλέψουμε, πρέπει να συγκεντρωθούμε, να προσπαθήσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα από αυτό το παιχνίδι και να προετοιμαστούμε για το επόμενο που είναι σε τρεις ημέρες. Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα μπορεί να γίνουν τα πάντα και όλες οι ομάδες έχουν ευκαιρία να τερματίσουν στην 1η θέση. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, τίποτα δεν έχει χαθεί, χάθηκε ένα παιχνίδι ναι, αλλά υπάρχουν ακόμη 15 βαθμοί και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτούς που χάσαμε σήμερα».

Για τη φρεσκάδα που δεν είχε ο ΠΑΟΚ και αν επηρέασε τα πλάνα του η αναγκαστική αλλαγή του Βαρέλα:

«Αυτό το παιχνίδι ήταν μετά από οκτώ μέρες από το προηγούμενο. Άρα δεν είχαμε κάτι ιδιαίτερο σε όλη την εβδομάδα και οι παίκτες δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάποιοι ιδιαίτερα κουρασμένοι, όλοι ήταν εντάξει. Κανένας από αυτούς που παίξανε δεν είχανε πρόβλημα, τώρα που με ρωτάτε μετά από μια ήττα, αν θα άλλαζα κάτι, σίγουρα ναι. Όσον αφορά την αλλαγή του Βαρέλα ναι, είχα κάτι άλλο στο μυαλό μου, είχα και τον Ουάρντα που ήθελα να τον βάλω μέσα, να προσπαθήσω να αλλάξω κάποια πράγματα αλλά έγινε αυτή η αναγκαστική αλλαγή που έπρεπε να το κάνω, γιατί δεν ξέρουμε ακόμα τι έχει πάθει, αλλά νομίζω πως έχει πάθει ζημιά (σ.σ. ο Βαρέλα)». Δεν νομίζω πως έκανα λάθος με την αλλαγή του Μαλεζά, αν ήταν στο 85’, μπορεί να έκανα κάτι άλλο, αλλά στο 63’ δεν νομίζω ότι υπάρχει λογική».

Για το αν είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ για να πάρει αποτελέσματα εκτός έδρας:

«Κοιτάξτε, σίγουρα πιστεύω πως η ομάδα είναι έτοιμη, οι παίκτες έχουν δουλέψει όλο το χρόνο και συμφωνώ ότι αυτοί οι βαθμοί πρέπει να επιστρέψουν στα εκτός έδρας. Όπως είπα, ήταν και η πρώτη μας ήττα σε φετινό ντέρμπι στην Τούμπα. Πιστεύουμε στις δυνατότητες μας, πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα, περισσότερο στο μυαλό είναι κατά την άποψη μου, αυτά που δεν πήγαν καλά. Σήμερα στο πρώτο 25λεπτο ήταν περισσότερο όσον αφορά το μυαλό και όχι κάτι άλλο. Συγκέντρωση, δουλειά και παιχνίδι με παιχνίδι».