Skip to main content

Ίβιτς: Δεν αφήνω κανέναν να μην πιστεύει στην ομάδα

Ο προπονητής του Δικεφάλου ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή τα αποδυτήρια του συλλόγου είναι πολύ ήρεμα και υπογράμμισε ότι όλα είναι πολύ καλά

Ικανοποιημένος για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προκριθεί στους «32» του Europa League εμφανίστηκε με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, ο Βλάνταν Ίβιτς ενώ παράλληλα στάθηκε στο γεγονός ότι το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας έχει βελτιωθεί άρδην.

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του Δικεφάλου:

Για το τι σημαίνει η σημερινή πρόκριση: «Σίγουρα για εμάς αυτή η πρόκριση σημαίνει πολλά πράγματα. Πετύχαμε τον έναν μας στόχο, θέλαμε να προκριθούμε στην επομένη φάση. Δεν ήταν εύκολος ο δρόμος σε αυτά τα έξι παιχνίδια. Μέχρι πριν δύο παιχνίδια έμοιαζε πολύ δύσκολο να προκριθούμε. Διορθώσαμε τα λάθη μας στα παιχνίδια με την Καραμπάγκ και προκριθήκαμε».

Για τις μεταπτώσεις στην απόδοση του ΠΑΟΚ: «Η απόδοση της ομάδας στα περισσότερα παιχνίδια ήταν καλή. Στο τελευταίο παιχνίδι στο πρωτάθλημα δεν παίξαμε καλά, όσον αφορά κυρίως την αμυντική λειτουργία. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, τα περισσότερα, δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες, ανεξάρτητα αν η μπάλα πάει δοκάρι και μέσα ή δοκάρι και έξω. Και στο τελευταίο παιχνίδι μας σκοράραμε τρία γκολ, αλλά δεχτήκαμε παραπάνω. Έχουμε ένα πρόβλημα στην λειτουργία της άμυνας. Προσπαθούμε να το διορθώσουμε και να παίζουμε πλέον για τα αποτελέσματα. Μπορείς να παίζεις ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά αν δεν παίρνεις τις νίκες αυτό μας πληγώνει όλους».

Για τη δύσκολη τελευταία εβδομάδα: «Δεν είχαμε καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα τελευταία και ο κόσμος θέλει κάτι παραπάνω. Το καταλαβαίνουμε αυτό. Αυτή η θέση μας στο πρωτάθλημα είναι ντροπή για εμάς. Οι παίκτες καταλαβαίνουν που είναι και προσπαθούν και δίνουν το 100% όπως και σήμερα, παρότι είχαν κάποια τακτικά λάθη λόγω και του άγχους. Αντιδράσαμε καλά, κερδίσαμε, δημιουργήσαμε και πάλι πολλές φάσεις. Έχουμε από εδώ και πέρα να αντιδράσουμε και στο πρωτάθλημα. Έχουμε μόνο δύο ημέρες για το παιχνίδι της Κυριακής αλλά πρέπει να διορθώσουμε την κατάσταση όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Για την αν αυτή η νίκη φέρνει ηρεμία στην ομάδα: «Τα αποδυτήρια είναι πάρα πολύ καλά τώρα. Οι παίκτες μεταξύ τους είναι πολύ καλά. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να είστε σίγουροι. Είμαι ο προπονητής και ξέρω. Αυτή τη στιγμή τα αποδυτήρια είναι πολύ ήρεμα και όλα είναι πολύ καλά».

Για το αν μετά τη σημερινή πρόκριση τα φετινά όνειρα του ΠΑΟΚ παραμένουν ζωντανά: «Μας κρατάει ζωντανά τα όνειρα αυτή η νίκη. Η θέση μας στο πρωτάθλημα τώρα δεν είναι κάτι φυσιολογικό και με ό,τι δείξαμε δεν το αξίζουμε να είμαστε εκεί. Έπρεπε να έχουμε παραπάνω βαθμούς. Είπα ότι από εδώ και πέρα μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα. Πρέπει να παίζουμε για τα αποτελέσματα, να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Αυτή η πρόκριση θα μας δώσει ηρεμία. Είχαμε την τύχη ότι και η Φιορεντίνα κέρδισε εκτός έδρας και περάσαμε, αλλά πιστεύω ότι το αξίζαμε. Το δείξαμε με τους 4 βαθμούς κόντρα στη Φιορεντίνα».

Για την δήλωση του τεχνικού της Σλόβαν, πως ο ΠΑΟΚ παίζει καλύτερα αμυντικά χωρίς τον Τζαβέλλα: «Εμείς από εδώ και πέρα έχουμε στόχο το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Υπάρχει χρόνος μέχρι το επόμενο παιχνίδι της Ευρώπης. Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος μας πρέπει όλοι οι παίκτες να πιστεύουν στην πρόκριση. Δεν αφήνω κανέναν να μην πιστεύει στην ομάδα».

Για το αν η ηρεμία πλέον στα αποδυτήρια σχετίζεται με την παραμονή της ομάδας στο Μακεδονία Παλλάς ή στην απομάκρυνση του Γιώργου Τζαβέλλα: «Το ότι η ομάδα είναι πλέον καλύτερα στα αποδυτήρια δεν έχει να κάνει με τις ημέρες που ήμασταν μαζί στο ξενοδοχείο».

Για την μετεγραφική περίοδο που έρχεται και σκέφτεται την επιστροφή ορισμένων δανεικών της ομάδας: «Θα ξανακοιτάξουμε τους παίκτες μας που ανήκουν σε άλλες ομάδες. Έχουμε ανθρώπους μας που το κάνουν αυτό. Κάποιοι παίκτες μας μπορεί να γυρίσουν πίσω. Κάποιοι μπορεί να συνεχίσουν όπου παίζουν. Μπορούμε να αποκτήσουμε και κάποιους παίκτες. Γνωρίζω την απόδοση των παικτών που ανήκουν σε εμάς και δεν είναι στην ομάδα. Όταν τελειώσει ο πρώτος γύρος θα κάνουμε σχεδιασμό και θα αποφασίσουμε».