Skip to main content

Ίβιτς: Απογοήτευση τα play-off, αναλαμβάνω την ευθύνη (video)

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε απότομα μεγάλα βήματα. Στο 70-80% είμαι ικανοποιημένος από τη χρονιά», δήλωσε ο προπονητής του «Δικεφάλου»

Ως αποτυχημένη χαρακτήρισε την πορεία του ΠΑΟΚ στα φετινά play-off της Super League ο Βλάνταν Ίβιτς μετά την ήττα του «Δικεφάλου» από τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα ο Σέρβος κόουτς υπογράμμισε πως θα μιλήσει με τον Ιβάν Σαββίδη για το μέλλον του συλλόγου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «ασπρόμαυρων»:

Τι δεν πήγε καλά: «Μετά από το δεύτερο γκολ, είχαμε πρόβλημα με την κούραση. Ο Ενρίκε ζήτησε αλλαγή και μπήκε ο Κάνιας. Μετά όταν ισοφάρισε ο αντίπαλος ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα, έπρεπε να κυνηγήσουμε το τρίτο γκολ γιατί με την ισοπαλία δεν είχαμε αυτό που θέλουμε. Από τους παίκτες που είχα διάλεξα τον Χαρίση επειδή ήταν φρέσκος. Προσπάθησε το παιδί. Βγήκαμε μπροστά για το τρίτο γκολ και σε αντεπίθεση φάγαμε γκολ και χάσαμε το παιχνίδι. Το σχέδιο μας ήταν να κρατήσουμε το σκορ όταν προηγούμασταν. Οι άλλες αλλαγές εκτός του Ενρίκε ήταν αλλαγές στρατηγικής. Ο Πρίγιοβιτς ήταν ταλαιπωρημένος. Διάλεξα έναν φρέσκο παίκτη που θα μας έδινε το κάτι παραπάνω».

Για το μεγαλύτερο ρόστερ του ΠΑΟΚ και την βοήθεια του κυπέλλου στην ψυχολογία που δεν εκμεταλλεύτηκε η ομάδα: «Κάναμε κακή πορεία στα πλέι οφ. Μέχρι τα πλέι οφ είμαι περήφανος για όλα μετά πρέπει να δούμε τι έγινε. Στα έξι παιχνίδια που παίξαμε δεν είχαμε συγκέντρωση. Δεν μπορώ να πω ότι το σημερινό παιχνίδι δεν ήταν καλό. Είχα φάσεις κι ενώ είχαμε απουσίες. Στα προηγούμενα παιχνίδια δεν ήμασταν όπως σήμερα. Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Τα πλέι οφ ήταν μία απογοήτευση για εμάς και την ευθύνη την αναλαμβάνω εγώ».

Για το πρόβλημα δυνάμεων του ΠΑΟΚ: «Κι οι άλλες ομάδες δεν είχαν δυνάμεις. Εμείς εκτός από τους πολλούς νέους παίκτες φέτος, είχαμε και την πίεση στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Οι παίκτες που ήρθαν φέτος στον ΠΑΟΚ έναν χρόνο πριν είχαν παίξει πολύ λιγότερα παιχνίδια. Φέτος έκαναν 45, 50, 55 παιχνίδια. Το δεύτερο είναι ότι οι παίκτες για πρώτη φορά οι περισσότεροι, είχαν την πίεση ότι πρέπει να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στον ΠΑΟΚ, να πάμε πιο ψηλά στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Ενώ στις προηγούμενες ομάδες τους δεν είχαν τέτοια πίεση. Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Με το που πήραμε το κύπελλο συνεχίσαμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο. Όσο πλησιάζεις στο τέλος η κούραση μπορεί να είναι στους λόγους κακής πορείας στο μίνι πρωτάθλημα».

Για τις στημένες φάσεις που στοίχισαν στον ΠΑΟΚ σήμερα: «Οι στημένες φάσεις υπάρχουν σε κάθε παιχνίδι και δεν είχαμε δεχτεί πολλά γκολ από στημένα. Οι στημένες φάσεις είναι θέμα συγκέντρωσης. Στη σημερινή φάση τα χάσαμε και δεχτήκαμε γκολ. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάτι για να πάρουμε το παιχνίδι».

Τι έμαθε ο ίδιος από τη χρονιά και τι κρατάει και τι πρέπει να αλλάξει: «Μέχρι πριν έναν μήνα είμαι περήφανος για ό,τι κάναμε. Ο ΠΑΟΚ φέτος έκανε από τις καλύτερες του χρονιές τα τελευταία χρόνια. Αν παίρναμε σήμερα τη νίκη και την πρώτη θέση θα σας έλεγα ότι είναι το καλύτερο μας πρωτάθλημα εδώ και 30 χρόνια. Μετά από αυτή την ήττα δεν μπορώ να πω κάτι για τα πλέι οφ, ήμασταν απογοητευμένοι. Όταν είσαι στον ΠΑΟΚ και έχεις ψηλούς στόχους θέλει συγκέντρωση 100% από την πρώτη ως την τελευταία ημέρα. Πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα για το τι δεν πήγε καλά στα τελευταία παιχνίδια».

Για τις απειλές σε βάρος μελών της ομάδας που κατήγγειλε ο Σαββίδης: «Δεν μπορώ να σας πω. Τελείωσε η χρονιά. Περιμένω να τα πούμε με τον κ. Σαββίδη. Αποτύχαμε τώρα».

Για το μέλλον του: «Εγώ είμαι εδώ σχεδόν 1,5 χρόνο και αυτό που αφήνω αυτή τη στιγμή είναι να περάσει η μέρα, να ηρεμήσουμε όλοι και να δούμε τι είναι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ».

Για τον Χατζηισαία που είχε την απώλεια του πατέρα του: «Έχασε τον μπαμπά του, είμαστε όλοι στεναχωρημένοι για αυτό. Ήταν ένας παίκτης που ήταν μαζί μας και τον σεβόμαστε όλοι. Είμαστε στεναχωρημένοι για ό,τι έγινε σήμερα στην οικογένεια του. Ζήτησε παρά τη δύσκολη στιγμή να είναι δίπλα στην ομάδα».

Για το αν τον απογοήτευσαν συγκεκριμένοι παίκτες: «Όπως και όλες οι ομάδες έτσι και η ομάδα του ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει ανάλυση, την οποία έχουμε κάνει ήδη. Έχουμε σχεδιάσει κατά την άποψη μου και του κ. Μίχελ τι πρέπει να γίνει για να γίνει καλύτερη ομάδα. Ξέρουμε τι χρειάζεται η ομάδα, τι παίκτες και που τους χρειάζεται. Θα τους προσεγγίσουμε και θα έρθουν και κάποιοι νέοι στην ομάδα».

Για το θέμα διαχείρισης των παικτών: «Διαχείριση κάνουμε όλο τον χρόνο. Σχεδόν έπαιξαν όλοι οι παίκτες. Δεν νομίζω ότι υπάρχει παίκτης που δεν έπαιξε, είμαστε η ομάδα που χρησιμοποίησε τους περισσότερους παίκτες. Στο μίνι πρωτάθλημα που έχεις έξι ντέρμπι προσπαθείς να βάλεις τους παίκτες με ρυθμό και αρκετά παιχνίδια και θέλεις να κάνεις το καλύτερο».

Για τις πολλές προσθήκες πέρυσι το καλοκαίρι κι αν αυτό έκανε τελικά καλό ή κακό: «Αν βγήκε σε καλό θα το κρίνετε εσείς. Εγώ νομίζω ότι βγήκε σε καλό στον ΠΑΟΚ. Όταν ξεκινάμε με μείον 3 το πρωτάθλημα και φτάνουμε στους -6 από τον πρώτο και παίρνουμε το κύπελλο, νομίζω ότι είναι καλό. Η ομάδα φέτος έσπασε πολλά ρεκόρ, πόντων, εκτός έδρας αγώνων, τα ντέρμπι στην Τούμπα με εξαίρεση τα πλέι οφ. Οι παίκτες που ήρθαν δεν μπορώ να πω πως δεν πρόσφεραν, μην το ρίξουμε στους παίκτες. Πολλές αλλαγές χρειάστηκαν κατά την άποψη μου και του κ. Μίχελ. Αν τους βάλουμε έναν έναν πιστεύω ότι πρόσφεραν οι περισσότεροι παίκτες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει παίκτης που τελειώνει το συμβόλαιο. Τρεις-τέσσερις παίκτες είναι για μένα ανοιχτές για να παρουσιαστεί η ομάδα του χρόνου καλύτερη».

Για το αν η απώλεια της πρώτης θέσης θα μπορέσει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να προετοιμαστεί πιο ήρεμα: «Η προετοιμασία ξεκινάει τις ίδιες ημερομηνίες είτε ήμασταν πρώτοι είτε δεύτεροι. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κέρδος από τη στιγμή που δε βγήκαμε πρώτοι. Δεν μπορώ να ψάχνω κέρδος, αυτή είναι η αλήθεια. Το στήσιμο της ομάδας θα είναι το ίδιο. Οι στόχοι του ΠΑΟΚ θα είναι να προσπαθήσει να είναι όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα, αλλά και στο κύπελλο και στο Europa League θα έχει υψηλούς στόχους. Δεν μπορούμε να περιμένουμε απότομα μεγάλα βήματα. Όταν χτίζεις μία ομάδα χρειάζεται υπομονή, δουλειά και προσαρμογή των παικτών. Στο 70-80% είμαι ικανοποιημένος από τη χρονιά».