Skip to main content

Ίβιτς: Ανώτερη σήμερα η Ξάνθη, αξίζαμε να προκριθούμε

Ο Σέρβος προπονητής του Δικεφάλου υπογράμμισε πως η ομάδα του άξιζε να προκριθεί στα ημιτελικά ενώ παράλληλα καυτηρίσε τη διαιτησία του Φουκάκη

Τη δυσαρέσκειά του για την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ εξέφρασε με δηλώσεις του μετά την ήττα της ομάδας από την Ξάνθη ο Βλάνταν Ίβιτς.

Ο Σέρβος προπονητής του Δικεφάλου υπογράμμισε πως η ομάδα του άξιζε να προκριθεί στα ημιτελικά ενώ παράλληλα καυτηρίσε τη διαιτησία του Γιώργου Φουκάκη:

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός των ασπρόμαυρων:

Αν ανησυχεί για την δεύτερη κακή εμφάνιση και που την αποδίδει: «Συμφωνώ ότι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο έχεις κάποιες περιόδους που η ομάδα δεν τραβάει, δεν είναι αυτή που πρέπει. Το μόνο καλό σήμερα είναι ότι περάσαμε. Ο αντίπαλος σήμερα ήταν ανώτερος από εμάς. Στα προηγούμενα παιχνίδια με την Ξάνθη ήμασταν εμείς καλύτεροι. Τώρα πρόσφατα. Σήμερα δεν μπορώ να πω ότι η Ξάνθη δεν άξιζε να περάσει. Όλες οι ομάδες περνάνε περιόδους που υπάρχει πρόβλημα. Εμείς τώρα μπορεί να περνάμε αυτή την περίοδο. Δεν ξέχασαν οι παίκτες μας να παίζουν μπάλα, πρέπει να το ξεπεράσουμε και να ετοιμαστούμε ψυχολογικά γιατί σύντομα έχουμε παιχνίδι».

Πως θα μπορέσει η ομάδα να αλλάξει την εικόνα της ενόψει του ντέρμπι: «Κάποιες φορές σε τέτοια παιχνίδια όπως αυτό της Κυριακής, ξυπνάει η ομάδα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βγάλει η ομάδα το καλό της πρόσωπο, που είχε σε πολλά προηγούμενα παιχνίδια. Υπήρχαν περίοδοι που παίξαμε καλά κι άλλες όχι, αλλά δεν παίξαμε ποτέ τόσο άσχημα όπως στα τελευταία παιχνίδια. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, πρέπει κάποιος να το καταλάβει αυτό που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες σε κάποιες περιόδους. Δουλειά μας είναι να επιστρέψουμε εκεί που θέλουμε εμείς».

Για το αν η κούραση επηρεάζει την εικόνα του ΠΑΟΚ τελευταία: «Υπάρχει σίγουρα και θέμα κούρασης. Ξεκινήσαμε να παίζουμε ασταμάτητα από τότε που ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος. Κάνουμε και rotation γιατί έχουμε πολλούς παίκτες. Πρέπει να το συνηθίσουμε. Καλό είναι να υπάρχουν πολλά παιχνίδια, αν δεν υπήρχαν θα ήμασταν νωρίς εκτός στόχων. Η ομάδα παίζει κάθε τρεις ημέρες. Στόχος μας ήταν να φτάσουμε στα ημιτελικά. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το σημερινό παιχνίδι, αλλά στο σύνολο των δύο αγώνων αξίζαμε να περάσουμε».

Για την ένταση στα ματς με την Ξάνθη κι αν μπέρδεψε τον ΠΑΟΚ αυτό: «Δεν είναι εύκολο Υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια, οι παίκτες πρέπει να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις, παίζουν σε μία μεγάλη ομάδα με ό,τι σημαίνει αυτό. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες στην ομάδα και πρέπει να προσαρμοστούμε. Και στο παρελθόν η ομάδα έχασε τον έλεγχο. Σίγουρα παίζει ρόλο και το ψυχολογικό κομμάτι. Είναι πράγματα που πρέπει να ασχοληθούμε εμείς για να τα αλλάξουμε. Όσο περνάνε τα παιχνίδια οι παίκτες μας θα καταλάβουν και θα βρεθούν οι προσωπικότητες στη δύσκολη περίοδο της ομάδας να αλλάξουν τα πράγματα προς το θετικό».

Για τα γυρίσματα της μπάλας προς τα πίσω κι αν είναι εντολή του: «Όταν έχεις τον αντίπαλο πίσω από την μπάλα πρέπει να χρησιμοποιείς και τον τερματοφύλακα. Εμείς συνήθως αυτό το αντιμετωπίζουμε. Με τον τερματοφύλακα και στην πίεση του αντιπάλου αλλάζεις την πλευρά που έχεις την μπάλα. Χρησιμοποιείς τον τερματοφύλακα όταν χρειάζεται. Εγώ ζητάω να μην πηγαίνουν οι αμυντικοί μου σε ένας με έναν με τον αντίπαλο, τους ζητάω να γυρνούν την μπάλα σε αυτή την περίπτωση. Είναι νόμος του ποδοσφαίρου. Σήμερα δεν κάναμε αυτά που πρέπει μπροστά και πιεστήκαμε από τον αντίπαλο και ίσως για αυτό συνέβη αυτό».

Για τα παράπονα στον διαιτητή στο τέλος: «Έχω παράπονα για κάποια πράγματα που συνέβησαν σήμερα. Φάουλ και κίτρινες που δε δόθηκαν σε βάρος της Ξάνθης και συμβαίνει συχνά σε βάρος μας. Στο παρελθόν κερδίσαμε πολλά παιχνίδια με κακή διαιτησία, αλλά δε γίνεται να συμβαίνει πάντα αυτό».

Αν η απουσία του Κάνιας άλλαξε την ισορροπία της ομάδας τον τελευταίο καιρό: «Ο Κάνιας είναι ένας βασικός παίκτης που έπαιξε στα περισσότερα παιχνίδια μέχρι να τραυματιστεί. Όταν σου λείπει ένας τέτοιος παίκτης είναι απώλεια. Παίξαμε παιχνίδια και χωρίς τον Κάνιας και πήγαμε καλά. Έχουμε παίκτες σε αυτή τη θέση και στα μπακ επιλογές και τους αλλάζουνε συχνά, κάνοντας ροτέισον γιατί το αξίζουν».

Αν ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα όταν ο αντίπαλος παίζει δυνατά: «Συμφωνώ ότι σε πολλά παιχνίδια στο παρελθόν που οι αντίπαλοι έπαιξαν δυνατά και σκληρά. Όταν κάποιος κάνει σκληρά μαρκαρίσματα και στο πρώτο λεπτό να είναι πρέπει να δεχτεί κάρτα είτε παίκτης του ΠΑΟΚ είτε αντίπαλος. Και σήμερα δεν έγινε αυτό στους παίκτες της Ξάνθης. Στη φάση του πρώτου τάκλιν του Βαρέλα ενώ νομίζω δεν υπήρχε φάουλ, δέχτηκε κάρτα. Νωρίτερα οι παίκτες της Ξάνθης έκαναν σκληρά μαρκαρίσματα και δεν υπήρχε ούτε φάουλ, ούτε κάρτα. Εκεί κάποιος μας κοροιδεύει. Και στα εκτός έδρας παιχνίδια συμβαίνει αυτό. Όταν λάθη συμβαίνουν υπέρ μας εμείς το λέμε. Λέει κανένας πόσες φορές μας ακύρωσαν γκολ ή οι αντίπαλοι σκόραραν αντικανονικά και μέτρησε; Το γκολ στον Ηρακλή ήταν οφσάιντ και το λέω. Ήταν από τα λίγα αντικανονικά κέρδη για εμάς από τη διαιτησία. Όπως και το λάθος στο κόρνερ με την ΑΕΚ που εκεί πιο μετά βάλαμε γκολ. Δε θυμάμαι κάτι άλλο. Αν μιλήσουμε για τα λάθη σε βάρος μας μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Είχαμε και στο παρελθόν δυνατούς και σκληρούς αντιπάλους και τους παίξαμε καλύτερα από σήμερα. Και στην Ξάνθη η ίδια ομάδα έπαιζε το ίδιο και εμείς παίζαμε καλύτερα και παίζαμε με δέκα παίκτες. Παίξαμε καλύτερα με δέκα από ότι σήμερα με έντεκα. Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει γενικά το διάστημα που μία ομάδα δεν παίζει και τόσο καλά».