Skip to main content

Ήττα της Εθνικής με 2-0 από τη Σαουδική Αραβία (video)

Η γαλανόλευκη με πειραματική εντεκάδα γνώρισε την ήττα από τη μουντιαλική της αντίπαλο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης

Την ήττα με 2-0 γνώρισε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στον αποψινό φιλικό αγώνα με την μουντιαλική Σαουδική Αραβία, που διεξήχθη στο Ολυμπιακό στάδιο της Σεβίλλης.

Η πειραματική σύνθεση που επέλεξε ο Μίκαελ Σκίμπε δεν απέδωσε, με τους παίκτες να μην έχουν χημεία στο τερέν, μιας και αγωνίζονταν για πρώτη φορά μαζί, γεγονός που ήταν εμφανές στο παιχνίδι.

Οι Σαουδάραβες προηγήθηκαν με κεφαλιά του Αλ Νταουσάρι στο 19ο λεπτό, ενώ το τελικό 0-2 σημείωσε ο Κανού στο 80'.

Να σημειωθεί πως η Εθνική έμεινε με 10 παίκτες ήδη από το πρώτο ημίχρονο, στο 43', όταν ο Γιαννούλης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Ισπανού ρέφερι για μαρκάρισμα σε αντίπαλό του.

Οι συνθέσεις:

Σαουδική Αραβία (Πίτσι): Αλ Μοσαϊλέμ, Αλ Μπρέικ, Ομ. Χαουσλάουι (62΄ Αλ Μπουλαϊχί), Χαουσλάουι, Σαχράνι, Αλ Φαράζ, Οταΐφ (82΄ Καϊμπρί), Αλ Τζασίμ (62΄ Κανού), Αλ Σέχρι, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σαλάουι (72΄ Αλ Μουαλάτ).

Ελλάδα (Σκίμπε): Μπάρκας (46΄ Γιαννιώτης), Μπακάκης, Ρισβάνης, Νικολάου, Γιαννούλης, Τζιόλης (71΄ Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Λημνιός (46΄ Λαμπρόπουλος), Πέλκας (60΄ Μάνταλος), Μπακασέτας (90΄+2 Γαλανόπουλος), Μανιάς (60΄ Κουλούρης).

Σκίμπε: «Είχαμε τις καλές στιγμές μας»

Μετά τη λήξη του φιλικού ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Νιώθω μια μικρή απογοήτευση, ειδικά για τη φάση που δεχθήκαμε κόκκινη κάρτα.

Παίξαμε αρκετά καλά, όχι πολύ καλά, είχαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε, είχαμε δύο δοκάρια, είχαμε τις καλές μας στιγμές.

Μπορέσαμε σήμερα να δούμε κάποιους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ελλάδα και να διαπιστώσουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται».