Skip to main content

Ήττα-αποκλεισμός για τον Ηρακλή από τον ΟΦΗ στην Κρήτη (video)

Η κρητική ομάδα κατάφερε να προκριθεί ως 1η στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ενώ οι κυανόλευκοι μένουν εκτός συνέχειας στην ισοβαθμία με Παναθηναϊκο

Την ήττα με 2-1 από τον ΟΦΗ γνώρισε ο Ηρακλής στο Γεντί Κουλέ για την τελευταία αγωνιστική 3ου ομίλου της 2ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδος.

Έτσι η κρητική ομάδα κατάφερε να προκριθεί ως πρώτη με 6 βαθμούς ενώ οι κυανόλευκοι μένουν εκτός συνέχειας καθώς ο Παναθηναϊκός κάνοντας επική ανατροπή στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλων Σμύρνης (έχανε 2-0 στο ημίχρονο και τελικώς επικράτησε με 3-4), ισοβαθμεί με τον Ηρακλή στους 4 βαθμούς και συνεπώς τον αφήνει εκτός συνέχειας του θεσμού λόγω καλύτερης επιθετικής συγκομιδής (5 γκολ έναντι 4 του Γηραιού).

Ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων για το 1ο ημίχρονο και απείλησε τρεις φορές το σουτ του Όγκμποε στο 5ο λεπτό, την κεφαλιά στου Βουό στο 29ο και το σουτ του Βαλλιάνου στο 33ο που δεν απείλησαν τον Γιαννίκογλου.

Η κρητική ομάδα κατάφερε να σκοράρει στο 37ο λεπτό όταν, ο Βουό βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Όγκμποε και αυτός με ωραίο πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα του Ηρακλή για το 1-0.

Στο 2ο ημίχρονο, οι κυανόλευκοι προσπάθησαν να γίνουν πιο επιθετική και με το…μάτι στραμμένο στην αναμέτρηση της Ριζούπολης ανάμεσα στον Απόλλων Σμύρνης και τον Παναθηναϊκός και συνεπώς ο Σάββας Παντελίδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Περόνε διατηρώντας παράλληλα στην εντεκάδα τους Λάμπρου και Λουκίνα.

Ο ΟΦΗ όμως ήταν αυτός που κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη 2ου γκολ καθώς στο 75ο λεπτό, ο Αντουκόρ έδωσε στον Βαλλιάνο και αυτός σέντραρε προς την περιοχή με τον Βουό να παίρνει την κεφαλιά κάνοντας έτσι το 2-0.

Μάλιστα πέντε λεπτά αργότερα έχασε τεράστια ευκαιρία για να τριπλασιάσει το προβάδισμά του όταν ο Μιλοσάβλιεβ σέντραρε από τα δεξιά και ο πρώην κυανόλευκος Χαντί πλάσαρε αλλά ο Γιαννίκογλου έκανε εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο μόνο που κατάφερε ο Γηραιός ήταν να μειώσει στο 90ο λεπτό με σουτ του Λουκίνα για το 2-1 που παρέμεινε έως το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Τσαμούρη δίνοντας έτσι την πρόκριση αλλά την πρωτιά στον ΟΦΗ αλλά παράλληλα και την πικρία του αποκλεισμού στον Ηρακλή.

 

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

1. ΟΦΗ 6 (4-3)
2. Παναθηναϊκός 4 (5-5)
3. Ηρακλής 4 (4-2)
4. Απόλλων Σμύρνης 3 (4-7)

 

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Δερμιτζάκης, Κώτσιος, Νάστος, Όστοϊτς, Βουό (82' Κοιλιάρας), Κομεσίδης, Χαντί (82' Μάνος), Αντουκόρ, Βαλλιάνος, Όγκμποε (74' Μιλοσάβλιεβ), Ράντι.

Ηρακλής (Παντελίδης): Γιαννίκογλου, Λάμπρου, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος (60' Ιντζόγλου), Κυριακίδης, Κούρος (88' Ζιαμπάρης), Λουκίνας, Καραγκούνης (61' Περόνε), Πασάς, Ρούσσος, Στάμου.