Skip to main content

Ιταλία: Απεγκλωβίστηκαν οκτώ διασωθέντες από το ξενοδοχείο

Οι επιζώντες κατάφεραν να σωθούν επειδή προφυλάχθηκαν κάτω από οροφή μέσα στην κουζίνα του ξενοδοχείου. Άναψαν μικρή φωτιά για να κρατηθούν ζωντανοί

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού οκτώ επιζώντων που εντοπίσθηκαν το πρωί στο εσωτερικό του ξενοδοχείου Rigopiano της κεντρικής Ιταλίας, το οποίο επλήγη την Τετάρτη από χιονοστιβάδα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία τους, αν και έχουν τεθεί σε επιφυλακή τα χειρουργεία των νοσοκομείων στις πόλεις Πεσκάρα και Λ' Άκουιλα.

Σε προηγούμενη ενημέρωση, γινόταν λόγος για έξι επιζώντες, ενώ αρχικώς οι αρχές δεν έδιναν πιθανότητες να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι να έχουν σωθεί από τη «λευκή» θεομηνία.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, οι επιζώντες κατάφεραν να σωθούν επειδή προφυλάχθηκαν κάτω από οροφή μέσα στην κουζίνα του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μπόρεσαν μάλιστα εκεί να ανάψουν και μια μικρή φωτιά και να παραμείνουν ζεστοί για περίπου 48 ώρες.

Οι πυροσβέστες ανέφεραν ότι ο καπνός από τη φωτιά οδήγησε τους διασώστες στο σωστό σημείο.


Σύμφωνα με ανταποκριτή ιταλικού δικτύου ανάμεσα στους επιζώντες βρίσκονται και δύο παιδιά.

Ανάμεσα σε αυτά, όπως είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Φιλπίο Μπούμπικο είναι ένα κορίτσι, που πιθανώς είναι η εξάχρονη Λουντοβίκα, κόρη του 38χρονου άνδρα που σήμανε το συναγερμό μόλις η χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το ξενοδοχείο.



Όπως αναφέρει η Corriere della Sera οι επιζώντες θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Πεσκάρα όπου ήδη το προσωπικό είναι έτοιμο να τους υποδεχθεί και να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες ακόμα και αν δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας τους.

Νωρίτερα, η ιταλική πυροσβεστική έδωσε στην δημοσιότητα το παρακάτω διάγραμμα, όπου πάνω σε πραγματικές φωτογραφίες φαίνεται πώς κινήθηκε η χιονοστιβάδα, πού βρισκόταν το ξενοδοχείο (4), οι εξωτερικοί του χώροι (3), η είσοδος του χώρου (1) και κάποια δέντρα στην αυλή (2) αλλά και πώς κατέληξαν τα σημεία αυτά μετά την καταστροφική εισβολή του χιονιού.