Skip to main content

Ιταλία: Βρέφος τεσσάρων ημερών διασώθηκε ανοιχτά της Λιβύης

Το βρέφος επέβαινε σε μια από τις δύο λαστιχένιες βάρκες που μετέφεραν περισσότερους από 200 μετανάστες και εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Σαμπράθα

Ένα βρέφος τεσσάρων ημερών συγκαταλέγεται στους περισσότερους από 480 μετανάστες που διασώθηκαν χθες Σάββατο από πλοία ανθρωπιστικής ΜΚΟ στη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης στην κεντρική Μεσόγειο.

Το βρέφος επέβαινε σε μια από τις δύο λαστιχένιες βάρκες που μετέφεραν περισσότερους από 200 μετανάστες από τη βόρεια και κεντρική Αφρική, τη Σρι Λάνκα και την Υεμένη και εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 22 ναυτικών μιλίων βόρεια της πόλης Σαμπράθα της Λιβύης, που είναι ένα από τα σημεία αναχώρησης που χρησιμοποιούν συχνότερα οι διακινητές ανθρώπων στη Λιβύη.

Την επιχείρηση πραγματοποίησε η ισπανική μκο Proactiva Open arms και διήρκεσε τρεις ώρες. Οι μετανάστες επιβιβάστηκαν στο πρώην αλιευτικό Golfo Azzurro, το οποίο αργότερα σήμερα αναμενόταν να καταπλεύσει στο λιμάνι Αουγκούστα της Σικελίας.

Οι άλλοι μετανάστες που επέβαιναν στις δύο λαστιχένιες βάρκες διασώθηκαν από το προσωπικό του πλοίου Vos Prudence, δήλωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής στο Reuters.

Οι μετανάστες επρόκειτο να φθάσουν αύριο Δευτέρα στην Ιταλία αλλά παραμένει άγνωστος ο τελικός προορισμός τους, δήλωσε η ακτοφυλακή.