Skip to main content

Ιταλία: Χιονοστιβάδα πλάκωσε ξενοδοχείο - Πληροφορίες για νεκρούς

Ο δήμαρχος της περιοχής μίλησε για διπλή τραγωδία, καθώς στην περιοχή επικρατεί μεγάλος χιονιάς, ενώ οι χθεσινοί σεισμοί επιδείνωσαν τη κατάσταση.

Παγιδευμένοι παραμένουν 30 άτομα από τη χιονοστιβάδα που έπεσε σε ξενοδοχείο της Πεσκάρας, στην επαρχία του Αμπρούτσο στην κεντρική Ιταλία.

O τηλεοπτικός σταθμό SkyTG24 μετέδωσε ότι ορισμένοι νεκροί εντοπίστηκαν μέσα στο ξενοδοχείο Rigopiano.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ανέφερε, επικαλούμενο τον επικεφαλής της ομάδας διάσωσης που έφτασε στο ξενοδοχείο, ότι «υπάρχουν πολλοί νεκροί».

Η χιονοστιβάδα προκλήθηκε μετά τις σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την Τετάρτη τη χώρα.

Στο ξενοδοχείο, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Γκράν Σάσσο, διέμεναν τουλάχιστον 22 άνθρωποι, εκ των οποίων και παιδιά, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Φαριντόλα Ιλάριο Λακέτα στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο ίδιος ενημέρωσε πως το ξενοδοχείο έχει ισοπεδωθεί και θαφτεί κάτω από τρία μέτρα χιόνι, ενώ τόνισε πως αν οι σεισμοί και η χιονοστιβάδα που ακολούθησε είχαν συμβεί την Κυριακή, τότε στο ξενοδοχείο θα βρίσκονταν πάνω από 200 άτομα.

Ο Ιλάριο Λακέτα μίλησε για «διπλή τραγωδία», καθώς στην περιοχή επικρατεί ο χειρότερος χιονιάς εδώ και 50 χρόνια, ενώ οι χθεσινοί σεισμοί επιδείνωσαν δραματικά την κατάταση.

«Μας ειδοποίησαν χθες το βράδυ, ενώ βρισκόμουν σε ένα μηχάνημα και προσπαθούσαμε να ανοίξουμε αποκλεισμένους δρόμους. Στην αρχή σκέφτηκα ότι ήταν απίστευτο, πως επρόκειτο για φάρσα. Από τις 9 χθες το βράδυ προσπαθούσαμε να φτάσουμε το ξενοδοχείο αλλά όλη η περιοχή είναι καλυμμένη από 2,5 μέτρα χιόνι ενώ όπου επικρατεί χιονοθύελλα, το χιόνι φτάνει τα τρία μέτρα» λέει.

«Το ξενοδοχείο είναι κόσμημα για την περιοχή και προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, λόγω και του φημισμένου σπα που διαθέτει. Είμαστε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας που η χιονοστιβάδα δεν συνέβη την Κυριακή γιατί τότε υπήρχαν εκεί πάνω από 200 άτομα. Χθες βρίσκονταν εκεί 20-30 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και κάποια παιδιά», καταλήγει συγκλονισμένος.