Skip to main content

Ιταλία: Το δικαστήριο της Ρώμης κάνει δεκτή προσφυγή της Uber

Το δικαστήριο έκρινε πως η πολυεθνική εταιρεία μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί τη διαδικτυακή εφαρμογή της για τα ενοικιαζόμενα οχήματα με οδηγό

Δεκτή έκανε προσφυγή της πολυεθνικής εταιρείας Uber το δικαστήριο της Ρώμης και αποφάνθηκε, κατά συνέπεια, ότι προσωρινά θα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί η διαδικτυακή εφαρμογή της για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό.

Την περασμένη εβδομάδα το ίδιο πάντα δικαστήριο είχε ορίσει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έπρεπε να σταματήσει να δραστηριοποιείται στη Ρώμη και το Μιλάνο, μέσω της εφαρμογής της διότι επρόκειτο -ουσιαστικά- για αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των οδηγών ταξί.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί από το δικαστήριο της ιταλικής πρωτεύουσας, με νέα σειρά δικάσιμων, η πρώτη από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου. Η ιταλική κυβέρνηση έχει δηλώσει διατεθειμένη να συνεχίσει την προσπάθεια διαμεσολάβησης ανάμεσα στους οδηγούς ταξί, τους εκπροσώπους της εταιρείας και τους οδηγούς με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, ώστε να μπορέσει να συμφωνηθεί ρύθμιση του νομικού πλαισίου αναφοράς. Κύριο ζητούμενο είναι η ρύθμιση αυτή να λάβει υπόψη τόσο τις τεχνολογικές αλλαγές που έχουν επέλθει και τον ελεύθερο ανταγωνισμό, όσο και την ανάγκη καταβολής των οφειλόμενων φόρων από εργαζόμενους και επιχειρήσεις.