Skip to main content

Ιταλία: Στους δέκα οι διασωθέντες από το ξενοδοχείο

Ανάμεσα τους τρία παιδιά - Οι διασώστες είναι σε επαφή με μια άλλη ομάδα επιζώντων, που είναι ακόμη εγκλωβισμένοι μέσα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Στους δέκα ανθρώπους αναθεώρησε η ιταλική Πυροσβεστική των αριθμό των επιζώντων στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας.

Επιβεβαιώνεται ότι οι επιζώντες είναι σε καλή κατάσταση και ότι στους εννιά αυτούς ανθρώπους συμπεριλαμβάνονται η σύζυγος και ο 8χρονος γιος του Τζαμπιέρο Παρέτε, του μάγειρα που πρώτος είχε σημάνει συναγερμό το απόγευμα της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι διασώστες είναι σε επαφή με μια άλλη ομάδα επιζώντων, οι οποίοι είναι ακόμη εγκλωβισμένοι μέσα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Μέλη των καραμπινιέρων, που μίλησαν στην δημόσια τηλεόραση Rai, ανέφεραν ότι πρόκειται για τρεις ανθρώπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, οι διασώστες που βρίσκονται στο ξενοδοχείο Rigopiano είναι τώρα σε επαφή με μια γυναίκα και δυο παιδιά, που κατάφεραν να εντοπίσουν μέσα στο χιόνι και στα ερείπια του κτηρίου, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Παράλληλα, την ίδια  ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού του έβδομου κατά σειρά  ανθρώπου ο οποίος βρέθηκε παγιδευμένος στο εσωτερικό του ξενοδοχείου. Όπως αναφέρει  η δημόσια τηλεόραση της Rai, συνολικά, μέχρι αυτή την στιγμή, έχουν εντοπισθεί δέκα πελάτες και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, ανάμεσα στους οποίους φέρονται να συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον τρία παιδιά.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης αναμένεται να συνεχισθούν καθ΄όλη την επόμενη νύχτα. Οι διασωθέντες δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα στην υγεία τους.