Skip to main content

Ισχυρή κερδοφορία για τη Helexpo το 2009

Ο κύκλο εργασιών της Helexpo άγγιξε πέρυσι τα 23 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη της το 1,5 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρίας, Αριστοτέλης Θωμόπουλος.
Με ισχυρή κερδοφορία έκλεισε το 2009 για τη Helexpo, με τον κύκλο εργασιών της να αγγίζει τα 23 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας το 1,5 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρίας, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, κατά την εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας.

«Το 2009 ήταν για τη Helexpo μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, όπως και για το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων και των αγορών, καθώς και για ολόκληρη την Ελληνική Οικονομία. Ωστόσο, διατηρήθηκε η κερδοφορία της εταιρείας και μάλιστα σε ικανοποιητικά επίπεδα», τόνισε ο κ. Θωμόπουλος, προσθέτοντας την αναγκαιότητα άμεσης δημιουργίας νέου Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη, δεδομένους του συνεχώς εντεινόμενου ανταγωνισμού από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, αλλά και από την εγχώρια εκθεσιακή-συνεδριακή αγορά.

Την πεποίθησή του ότι τα κερδοφόρα αποτελέσματα του 2009 θα συνεχιστούν και τον τρέχον έτος εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Helexpo, Θέμης Καρτσιώτης, υπογραμμίζοντας πως «η εταιρεία αντιμετωπίζει με σχέδιο και αγωνιστικότητα την  κρισιμότητα της οικονομικής συγκυρίας».

«Με τα ταμεία γεμάτα, με 11 ακόμη νέες εκθέσεις μέχρι το 2014 και με πρωτοποριακές υπηρεσίες, ανταγωνιστικές ακόμη και με τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς φορείς του κόσμου, η Helexpo δίνει καθημερινό αγώνα για να διατηρήσει και να αυξήσει το μερίδιό της στην εκθεσιακή αγορά της Ελλάδας», υπογράμμισε ο κ. Καρτσιώτης, αποδίδοντας τα εύσημα στους εργαζόμενους της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2009 ήταν μια χρονιά που η Helexpo διοργάνωσε 18 εκθέσεις, εκ των οποίων οι 8 αποτελούν νέες εκθέσεις που εντάχθηκαν στο εκθεσιακό ημερολόγιο τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ πραγματοποιήθηκε και η πρώτη έκθεση της Helexpo εκτός Θεσσαλονίκης και Αττικής (Agrotech στη Λαμία).