Skip to main content

Εισβολή στην Τράπεζα της Ελλάδος για τους πλειστηριασμούς (φωτο+video)

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους πλειστηριασμούς - Επίθεση και σε τέσσερις εμπορικές τράπεζες

Περίπου 25 άτομα εισέβαλαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Τράπεζα της Ελλάδος, διαμαρτυρόμενα για τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Τα 25 άτομα που πραγματοποίησαν «περιοδεία» διαμαρτυρίας σε τράπεζες του κέντρου της Αθήνας, φαίνεται ότι δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα στην Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς με την είσοδό τους οι φύλακες έκλεισαν την είσοδο με κάγκελα, ενώ έξω από το κτήριο έσπευσαν δυνάμεις της Ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ.

Λίγο αργότερα, στο κτήριο βρέθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος άρχισε να χτυπά την πόρτα, όπου βρίσκονται κλεισμένοι οι διαδηλωτές φωνάζοντας:  «Ανοίξτε γρήγορα την πόρτα. Τι είστε εδώ πέρα; Στον Ντράγκι να τα κάνετε αυτά όχι εδώ», ακούγεται να λέει ο κ.Λαφαζάνης.

Οι διαδηλωτές βγήκαν από το κτήριο, χωρίς να σημειωθούν προσαγωγές ή περαιτέρω ένταση.

«Ντου» σε τέσσερις τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας

Λίγη ώρα μετά τις 11, τα μέλη των συλλογικοτήτων εισέβαλαν σε υποκατάστημα της «Eurobank» στην πλατεία Κοραή και αφού σήκωσαν πανό στη συνέχεια φώναξαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών και έφυγαν.

Εξάλλου, την ίδια πρακτική ακολούθησαν, λίγα λεπτά αργότερα, στα υποκαταστήματα της Alpha Bank και  της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου και ύψωσαν πανό και σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς. Σήμερα αναμένεται να βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί 70 ακίνητα ενώ μέχρι την Τρίτη είχαν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα 1.784 πλειστηριασμοί.

Σημειώνεται ότι οι πλειστηριασμοί αφορούν ακίνητα όλων των κατηγοριών. Από κατοικίες, αγροτεμάχια, βιομηχανικά κτίσματα, γραφεία μέχρι εργοστάσια με τους επισπεύδοντες να είναι τόσο τράπεζες όσο και ιδιώτες