Skip to main content

Εισβολή από μέλη του Ρουβίκωνα σε εκλογικό κέντρο της ΝΔ

Μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας εισέβαλαν σε εκλογικό κέντρο της ΝΔ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Προσωρινή διακοπή της διαδικασίας, συνεχίζεται η ψηφοφορία.

Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 10:30 το πρωί στο εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν ομάδα περίπου 20 ατόμων, μελών του Ρουβίκωνα, εισέβαλε στο χώρο, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η διαδικασία.

Οι δράστες, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, έφτασαν στο κτίριο της οδού Τρυπιά Νικολάου 45, ανέβηκαν στο δεύτερο όροφο, έβαψαν με μπογιά της κάλπες, κατέστρεψαν ψηφοδέλτια, ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «Ο Τεμπονέρας ζει».

Στο Διαδίκτυο ανέβηκε κείμενο του Ρουβίκωνα το οποίο αναφέρει ότι «σήμερα 10 Ιανουαρίου, πραγματοποιήσαμε εισβολή στο εκλογικό κέντρο που είχε στηθεί στο Πνευματικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, καταστρέφοντας τις κάλπες και τα ψηφοδέλτια».

Στο συγκεκριμένο τμήμα οι εκλογές σταμάτησαν για λίγο αλλά συνεχίζονται κανονικά.

Την επίθεση καταδίκασε, με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ. «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που διεξήχθη σε εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται απέναντι σε τέτοιες πρακτικές», τονίζει η Κουμουνδούρου.