Skip to main content

Εισβολή αντιεξουσιαστών στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (φωτο+vid)

Εισβολή στο ΥΜΑΘ από περίπου 15 άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου - Σήκωσαν πανό και πέταξαν τρικάκια - Αφέθησαν ελεύθεροι

Εισβολή στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου εδρεύει το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν στις 12:00 σήμερα περίπου 15 άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πρόκειται για μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας και της ομάδας Ρουβίκωνα, τα οποία εισέβαλαν τρέχοντας στον αύλειο χώρο και έφτασαν μέχρι τα σκαλοπάτια της εισόδου στο κτήριο, όπου ανάρτησαν πανό. Φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια, ενώ κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, μπήκαν και μέσα στο κτήριο, φθάνοντας έως τον τρίτο όροφο, όπου ανάρτησαν ξανά το ίδιο πανό. «Οργάνωση και αγώνας για την κοινωνική επανάσταση, τον ελευθεριακό κομμουνισμό, την αναρχία» και «Τίποτα δεν τελεία ακόμα. Να περάσουμε στην αντεπίθεση», αναγράφονταν στα τρικάκια που ερρίφθησαν.

Στο υπουργείο έσπευσε μεγάλη δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ, περιορίζοντας τα άτομα εκτός του κτηρίου, μέσα στον αύλειο χώρο. Μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων των ατόμων, αλλά και διαβουλεύσεις με τους αστυνομικούς, τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου αφέθησαν ελεύθερα να αποχωρήσουν. «Ραντεβού στα Βρυξελλάδικα», είπε ένας εκ των συμμετεχόντων στη διαμαρτυρία, κατά την αποχώρησή του.

Σημειώνεται ότι τη στιγμή της εισβολής δεν βρίσκονταν στα γραφεία τους η Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, υφυπουργός ΜΑΘ, και η Κατερίνα Νοτοπούλου, προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου.

Λίγα, μόλις, λεπτά μετά το περιστατικό, σε ιστότοπο που πρόσκειται στον αντιεξουσιαστικό χώρο αναρτήθηκε σχετική ανακοίνωση και φωτογραφίες από την εισβολή.