Skip to main content

Ιστορική πρόκριση για το ΑΠΟΕΛ, 2-0 τη Μπιλμπάο (video)

Ο «Θρύλος» της Μεγαλονήσου έγραψε ιστορία καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη φάση των δεκαέξι καλύτερων ομάδων του Europa League

Τη νίκη-πρόκριση στους «16» του Europa League πανηγύρισε το ΑΠΟΕΛ επικρατώντας με 2-0 της Ατλέτικ Μπιλμπάο στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας.

Ο «Θρύλος» της Μεγαλονήσου έγραψε ιστορία καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη φάση των δεκαέξι καλύτερων ομάδων της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος του 3-2 από την αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας στο «Σαν Μαμές».

Σκόρερ για την κυπριακή ομάδα ήταν οι Πιέρος Σωτηρίου (46΄) και Γιάννης Γιαννιώτας με πέναλτι (54΄). Μάλιστα ο νεαρός Κύπριος επιθετικός αποβλήθηκε στο 65΄με δεύτερη κίτρινη κάρτα και συνεπώς θα χάσει το πρώτο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ στην επόμενη φάση ενώ με δέκα παίκτες τελείωσε την αναμέτρηση και η Μπιλμπάο λόγω της αποβολής του Άντερ Ιτουράσπε στο 90΄.

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΕΛ (Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Αστίθ, Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους (76' Εμπεσίλιο), Γιαννιώτας, Εφραίμ (71' Βάντερ), Μπαράλ (61' Ντε Καμάργκο), Σωτηρίου.

Μπιλμπάο (Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος (79' Σαμπίν), ΓΓκόμεθ, Ετσεΐτα (70' Ιτουράσπε), Μπαλενθιάγα, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Γκαρθία, Σουσαέτα (57' Βιγιαλίμπρε), Μουνιαΐν, Γουίλιαμς.