Skip to main content

ΙΣΘ: Μοντέλο δεκαετίας του 1950 το ν/σ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, αναφέροντας ότι επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις του.

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξάνθο, για το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) και των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), ζητώντας του να αναθεωρήσει τις σκέψεις για νέα προκήρυξη.

Ο ΙΣΘ κάνει λόγο για εμμονή στον σχεδιασμό ενός μοντέλου της δεκαετίας του 1950 για να εφαρμοστεί στην ελληνική κοινωνία του 2020, τονίζοντας ότι αν κάτι τέτοιο εφαρμοστεί θα προκαλέσει την οργή των ασθενών.

Ολόκληρη η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης:

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό
 
Κύριε Υπουργέ,

Επικοινωνούμε δημόσια μαζί σας για το θέμα της Π.Φ.Υ. και των ΤΟ.Μ.Υ, έχοντας επιβεβαιωθεί οι προβλέψεις μας και ενώ εσείς βλέπετε τα νώτα των ιατρών.

Από την πρώτη στιγμή σας επισημάναμε ότι οι σχεδιασμοί σας για την Π.Φ.Υ. ήταν σε λάθος κατεύθυνση αλλά εσείς εμμένοντας σχεδιάσατε μοντέλο της δεκαετίας του 1950 για να εφαρμοστεί στην Ελληνική κοινωνία του 2020.

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας, ότι όσοι ζητήσαμε την απόσυρση του νομοσχεδίου, δεν προτρέψαμε τα μέλη μας να αποστραφούν την προκήρυξη για τις ΤΟ.Μ.Υ. Μετά από αυτό σας καλούμε να αναθεωρήσετε τις σκέψεις σας για νέα προκήρυξη καθώς σπάνια «είναι στραβός ο γιαλός», και να αρχίσετε διάλογο από μηδενική βάση για την Π.Φ.Υ.

Σας επισημαίνουμε δε, ότι κατά την εκτίμησή μας είναι για σας ευχής έργο η αποδοκιμασία των γιατρών για το σύστημα, γιατί αν λειτουργήσει θα πρέπει τότε να είστε έτοιμοι να εισπράξετε την οργή των ασθενών.

Με εποικοδομητική διάθεση.