Skip to main content

Ισραηλινές επενδύσεις στον ελληνικό αγροτικό τομέα

Iσραηλινά επενδυτικά funds έρχονται στην χώρα μας προς αναζήτηση συνεργασιών και ευκαιριών, δίνοντας έμφαση στο κομμάτι της αγροτικής οικονομίας.

Μεγάλη κινητικότητα μεταξύ Αθήνας - Τελ Αβίβ παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες. Σας είχαμε ενημερώσει την περασμένη εβδομάδα για το γεγονός ότι και ισραηλινά επενδυτικά funds έρχονται στην χώρα μας προς αναζήτηση συνεργασιών και ευκαιριών.

Επ' αυτού λοιπόν, μάθαμε περισσότερες λεπτομέρειες, που μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες για όσους ενδιαφέρονται. Συγκεκριμένα, όσοι θέλουν να συναντήσουν τους head managers τους δεν έχουν παρά να βρίσκονται στο Χίλτον της πρωτεύουσας στις 7 και 8 Δεκεμβρίου. Οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται κυρίως για joint ventures στο κομμάτι της αγροτικής οικονομίας, αλλά και όχι μόνο.

Μάλιστα, την υψηλή επίβλεψη της όλης διοργάνωσης έχει η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, απ' όπου μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες, εφόσον θέλετε να τους συναντήσετε.

Και μια και ο λόγος στο Ισραήλ, να σας ενημερώσουμε και για κάτι που μας έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Τον τελευταίο μήνα η εκεί κυβέρνηση έχει φιλοξενήσει δύο αποστολές Ελλήνων δημοσιογράφων στο Τελ Αβίβ, με διαφορετικές αφορμές, αλλά πάντα με τον ίδιο σκοπό: ενημερωτικό.

Να σας θυμίσουμε ότι Ελλάδα – Κύπρος και Ισραήλ θα πραγματοποιήσουν  τριμερή, στο αμέσως προσεχές διάστημα, για θέματα σχετικά με τους υδρογονάνθρακες στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Άλλο μεγάλο θέμα, που «καίει» την χώρα μας, αλλά όπου η πρόοδος που σημειώνεται είναι ελάχιστη, προς το παρόν...