Skip to main content

Ισραήλ: Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η επίσκεψη Πενς

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δεν έδωσε καμία εξήγηση για την καθυστέρηση της επίσκεψης ενώ ούτε ο Λευκός Οίκος έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς στη χώρα αναβλήθηκε για δεύτερη φορά. Ο Πενς επρόκειτο να πραγματοποιήσει μια μίνι περιοδεία στη Μέση Ανατολή τον περασμένο μήνα.

Η επίσημη αιτία της πρώτης αναβολής ήταν η ψηφοφορία που θα διεξαγόταν στη Γερουσία για τη φορολογική μεταρρύθμιση, στην οποία εκείνος θα έδινε την καθοριστική ψήφο εάν υπήρχε ισοψηφία.

Η επίσκεψη ωστόσο θα γινόταν σε μια περίοδο αναταραχής στον αραβικό κόσμο με αφορμή την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι η επίσκεψη του αντιπροέδρου στο Ισραήλ μετατέθηκε για τις 14 Ιανουαρίου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι ισραηλινές αρχές όμως διευκρίνισαν ότι δεν είναι προγραμματισμένη μια επίσκεψη του Πενς στη χώρα αυτόν τον μήνα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Εμάνουελ Νάχσον δεν έδωσε καμία εξήγηση για την καθυστέρηση της επίσκεψης ενώ ούτε ο Λευκός Οίκος έχει κάνει κάποιο σχόλιο.