Skip to main content

Ισπανική αριστερά: To «όχι» στο δημοψήφισμα είναι ναι στην δημοκρατία

Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν είναι ένα ΟΧΙ στην Ευρώπη ούτε στο ευρώ, είναι ένα ΝΑΙ στη δημοκρατία, δήλωσε ο Χουάντσο Λόπεθ ντε Ουράλντε.

Υπερ του «όχι» και εναντίον της «λιτοτητο-κτονίας», του θανάτου μέσω της λιτότητας, όπως την αποκαλούν, τάσσονται οι αντιπρόσωποι έξι αριστερών ισπανικών κομμάτων και οργανώσεων.

«Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θα είναι θαρραλέος, ότι θα μιλήσει υπέρ του όχι», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Ρόμι Άρσε, αντιπρόσωπος της Ahora Madrid, της πλατφόρμας πολιτών που αποτελείται εν μέρει από τους "αγανακτισμένους" και από τα μέσα Ιουνίου ηγείται της ισπανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ψήφος υπέρ του «ΟΧΙ» στο τελευταίο κείμενο που παρουσιάσθηκε από τους πιστωτές της χώρας «πάει να πει πως απορρίπτουμε τις πολιτικές της λιτότητας και επίσης πως απορρίπτουμε όλες τις κυβερνήσεις που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές αλλού στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

«Είμαστε αλληλέγγυοι με τον ελληνικό λαό επειδή κι εμείς έχουμε υποφέρει από τις πολιτικές της τρόικα» (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ), δήλωσε ο Χουάντσο Λόπεθ ντε Ουράλντε, εκπρόσωπος του οικολογικού κόμματος Equo και ένα από τα πιο προβεβλημένα μέλη του ισπανικού κινήματος των «αγανακτισμένων».

«Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν είναι ένα ΟΧΙ στην Ευρώπη ούτε στο ευρώ, είναι ένα ΝΑΙ στη δημοκρατία», πρόσθεσε.