Skip to main content

Ισπανία: Σύλληψη δύο υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες

Οι συλλήψεις έγιναν σε μια περίοδο που οι ισπανικές αρχές ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας, ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά.

Ως ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες συνελήφθησαν δύο άνδρες στην Ισπανία, ενώ στις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν τέσσερις γεμιστήρες και άλλα πυρομαχικά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Europa Press, πρόκειται για γεμιστήρες καλάσνικοφ. Εκπρόσωπος της αστυνομίας, η οποία ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο δεν επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία, είπε όμως ότι κατασχέθηκαν πράγματι τέσσερις γεμιστήρες και περίπου 30 σφαίρες.

Οι δύο συλληφθέντες είναι Ισπανοί υπήκοοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Σε εξέλιξη είναι από το πρωί πέντε έρευνες, μεταξύ των οποίων και μία σε εγκαταλειμμένη καλύβα στα νότια της Μαδρίτης.

Οι συλλήψεις έγιναν σε μια περίοδο που οι ισπανικές αρχές ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας, ιδίως στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά.

Στην πρωτεύουσα προβλέπονται αυστηροί έλεγχοι στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ, όπου οι Μαδριλένοι υποδέχονται κάθε χρόνο το νέο έτος, ενώ θα τοποθετηθούν αστυνομικές κλούβες και φράχτες, ώστε να αποτραπούν τυχόν επιθέσεις με βαρέα οχήματα, παρόμοιες με εκείνες που έγιναν στη Νίκαια της Γαλλίας και στο Βερολίνο.