Skip to main content

Καταλονία: Σφραγίζει τα σχολεία - εκλογικά τμήματα η αστυνομία

Οι καταλανικές αρχές παραμένουν αποφασισμένες να οργανώσουν αύριο αυτή την ψηφοφορία παρά την απαγόρευσή της από τη δικαιοσύνη.

Η ισπανική κυβέρνηση υποστήριξε σήμερα ότι διέλυσε την οργάνωση του απαγορευμένου δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση στην Καταλονία κλείνοντας το εκλογικό κέντρο πληροφορικής και περισσότερα από τα μισά εκλογικά τμήματα, δεκάδες από τα οποία έχουν ωστόσο καταληφθεί από υποστηρικτές της ανεξαρτησίας.

Οι καταλανικές αρχές παραμένουν αποφασισμένες να οργανώσουν αύριο αυτή την ψηφοφορία παρά την απαγόρευσή της από τη δικαιοσύνη, έπειτα από χρόνια σύγκρουσης με τη συντηρητική κυβένηση του Μαριάνο Ραχόι που αρνείται να αφήσει αυτή την πλούσια περιφέρεια της βορειοανατολικής Ισπανία να αποφασίσει μόνη για το μέλλον της.

Ισπανική κυβερνητική πηγή δήλωσε πως θα απομακρύνει όποιους αποπειραθούν να ψηφίσουν αύριο. Λιγότερα από το ένα δέκατο των σχολείων έχουν καταληφθεί ειρηνικά από γονείς, σύμφωνα με την πηγή, η οποία διευκρίνισε πως η αστυνομία θα επιτρέψει στους καταληψίες να βγουν απ' αυτά, όμως κανείς δεν θα μπορει να μπει.