Skip to main content

Ισπανία: Έρευνα της δικαιοσύνης σε βάρος της Volkswagen

Ο δικαστής ζήτησε από την Volkswagen μεταξύ άλλων, να του διαβιβάσει το σύνολο των επίσημων ανακοινώσεων για την υπόθεση,

Έρευνα για το σκάνδαλο της παραποίησης των εκπομπών ρύπων των ντιζελοκίνητων οχημάτων της Volkswagen ξεκινά η ισπανική δικαιοσύνη.

Δικαστής του ισπανικού Εθνικού Δικαστηρίου (Audiencia Nacional), ανέλαβε την έρευνα που αφορά ενδεχόμενα εγκλήματα απάτης, προσβολής περιβάλλοντος και παραβίασης των προδιαγραφών προστασίας των καταναλωτών, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Ο δικαστής ζήτησε από την Volkswagen να του διαβιβάσει το σύνολο των επίσημων ανακοινώσεων για την υπόθεση, τον κατάλογο των οχημάτων τα οποία αφορά, το οργανόγραμμα της Volkswagen στην Ισπανία και όλες τις πληροφορίες για το λογισμικό που παραποιούσε τις μετρήσεις των ρύπων και για την εγκατάστασή του στην Ισπανία, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δικαστικές έρευνες σε βάρος της Volkswagen διεξάγονται σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία. Προσφυγές έχουν επίσης κατατεθεί σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ.