Skip to main content

Ισόβια σε Ουκρανό για δολοφονία Βουλγάρας ιερόδουλης

Ένας 29χρονος Ουκρανός καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία 34χρονης Βουλγάρας ιερόδουλης κατά τη διάρκεια ανώμαλων σεξουαλικών περιπτύξεων.

Με ισόβια δεσμά και 6 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ένας 29χρονος Ουκρανός, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, για τη δολοφονία 34χρονης Βουλγάρας ιερόδουλης κατά τη διάρκεια ανώμαλων σεξουαλικών περιπτύξεων. Κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της "ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση" και της "οπλοχρησίας".

Το ίδιο δικαστήριο αθώωσε έναν 48χρονο Έλληνα που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για "υπόθαλψη εγκληματία" καθώς φιλοξενούσε στο σπίτι του τον δράστη της ανθρωποκτονίας, ο οποίος συνελήφθη τον Αύγουστο 2014. Το έγκλημα σημειώθηκε τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο 29χρονος Ουκρανός παραδέχτηκε την πράξη του και περιέγραψε με λεπτομέρειες την ερωτική συνεύρεση του με την παθούσα. Ο δικηγόρος του, στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας, ισχυρίστηκε ότι ο εντολέας του βρισκόταν σε άμυνα ενώ αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και δεν είχε συνείδηση των πράξεων του.

"Στο παρελθόν είχε σχέσεις με γυναίκες. Για πρώτη φορά, είχε παθητικό ρόλο στην ερωτική συνεύρεση καθώς πήγε να βασανιστεί, μέχρι ενός σημείου. Η παθούσα ήταν νευρική, αυταρχική και υπερέβη τα παιχνίδια. Τον τρόμαξε και πάνω στον φόβο του τέλεσε την πράξη της ανθρωποκτονίας" σημείωσε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν περισσότεροι από 60 μάρτυρες, κυρίως πελάτες και γείτονες της παθούσας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 29χρονος Ουκρανός σκότωσε την ιερόδουλη, υπήκοο Βουλγαρίας, μέσα στο διαμέρισμα της, στην οδό Προμηθέως. Προηγουμένως ήρθαν σε ερωτική επαφή. Της κατάφερε πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι και, στη συνέχεια, την στραγγάλισε με τα χέρια του. Η άτυχη γυναίκα πέθανε από ασφυξία, σύμφωνα με την ιατροδικαστική διάγνωση.