Skip to main content

Ισόβια στον αγγειοχειρουργό για τη δολοφονία της μεσίτριας (vids)

Ο αγγειοχειρουργός κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για «ανθρωποκτονία δια παραλείψεως με ενδεχόμενο δόλο» τον Απρίλιο του 2017 στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 38χρονος αγγειοχειρουργός για τον φόνο της 36χρονης μεσίτριας τον Απρίλιο του 2017 στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη.

Ο άνδρας κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για «ανθρωποκτονία δια παραλείψεως με ενδεχόμενο δόλο» καθώς και για «περιύβριση νεκρού» από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώ κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου που πρότεινε η υπεράσπιση.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε στον γιατρό ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης επιπλέον δύο ετών για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού.

Η 36χρονη μητέρα τριών παιδιών άφησε την τελευταία της πνοή μέσα σε εγκαταλελειμμένη αίθουσα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου είχε πάει για προγραμματισμένη αισθητική επέμβαση για κιρσούς, με τον αγγειοχειρουργό, στις 26 Απριλίου 2017. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο γιατρός έβαλε το άψυχο σώμα της γυναίκας στο αυτοκίνητό του, οδήγησε έως το Παλιούρι Χαλκιδικής και πέταξε την ατυχή γυναίκα σε έναν γκρεμό, όπου βρέθηκε λίγες μέρες αργότερα.

«Είμαι ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου», δήλωσε η μητέρα του θύματος. «Το κορίτσι μου δεν θα έρθει πίσω, αλλά νιώθω δικαιωμένη με την απόφαση», πρόσθεσε. 

Ο σύζυγος της 36χρονης εξέφρασε την ανακούφιση και την ικανοποίησή του για την απόφαση και ευχαρίστησε επίσης την ελληνική δικαοσύνη αλλά και τα άτομα που συμπαραστάθηκαν στην οικογένεια. 

«Είναι το καλύτερο μνημόσυνο, έναν χρόνο μετά τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας», δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Κική Πακιρτζίδου, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Όπως είπε η ίδια, «σήμερα είναι μέρα μεγάλης ανακούφισης και ικανοποίησης της οικογένειας, που αισθάνεται την ανάγκη να πει ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην ελληνική Δικαιοσύνη και τις αστυνομικές αρχές που δημιούργησαν μια πολύ δομημένη και πλούσια σε αποδεικτικά στοιχεία δικογραφία».

Έτσι, σύμφωνα με τη δικηγόρο, δεν επετράπη στον κατηγορούμενο σε κανένα σημείο της διαδικασίας να πείσει για τους ψευδείς ισχυρισμούς του, που προσβάλλουν το ιατρικό λειτούργημα.

«Επιτέλους, έναν χρόνο μετά μπορεί να ξεκινήσει η επούλωση αυτής της μεγάλης πληγής που άφησε πίσω του ο γιατρός», είπε ο έτερος συνήγορος, Δημήτρης Γιδόγιαννος.

«Φοβάμαι πολύ για την ψυχική υγεία του γιατρού», είπε από την πλευρά του ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Γιώργος Νικολακόπουλος και πρόσθεσε πως «ελπίζω να είναι καλά μέχρι το Εφετείο». Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο αγγειοχειρουργός κρατείται σε απομόνωση και έχει διαγνωσθεί με αυτοκτονικό ιδεασμό

Ο συνήγορος έκανε ακόμη λόγο για «ολέθριο δικαστικό σφάλμα» ενώ χαρακτήρισε την απόφαση αντιφατική και υποστήριξε πως αυτή θα καταπέσει στο Εφετείο.