Skip to main content

Ισόπαλο το ντέρμπι της Μακεδονίας Πανσερραϊκός - Δόξα Δράμας (1-1)

Δύο αποβολές, μία για κάθε ομάδα και δύο πέναλτι, αμφότερα για τον Πανσερραϊκό, ο οποίος ωστόσο έχασε το ένα και παράλληλα την ευκαιρία για τη νίκη.
Χωρίς νικητή έληξε το μεγάλο ντέρμπι της Μακεδονίας, ανάμεσα στον Πανσερραϊκό και στη Δόξα Δράμας, με το 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Το χθεσινό ματς, πάντως, αποτέλεσε διαφήμιση για το επαρχιακό ποδόσφαιρο και δικαιολόγησε πλήρως τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι που είχε δοθεί στην αναμέτρηση όλες τις προηγούμενες ημέρες. Το παραπάνω, άλλωστε, επιβεβαιώνεται από τα δύο πέναλτι που εκτελέστηκαν (αμφότερα για τον Πανσερραϊκό, στο 11’ εύστοχο του Λεοζίνιο, ενώ στο 71’ ο Κωνσταντινίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καρατιζοβαλή), τις δύο αποβολές, μία για κάθε ομάδα (6’ Κόντος για τον Πανσερραϊκό, 71’ Πακάλτσης για τη Δόξα Δράμας), αλλά και τους περίπου πέντε χιλιάδες κόσμο (μεταξύ των οποίων και περίπου χίλιοι φίλοι της Δράμας) που αψήφησε τις κακές καιρικές συνθήκες και βρέθηκε στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών.
 
Το 1-0 πραγματοποιήθηκε στο 11’, όταν ο Λεοζίνιο δεν λάθεψε στο πέναλτι που εκτέλεσε, ενώ το 1-1- σημειώθηκε στο 67’, όταν μετά από κεφαλιά πάσα του Μαρκόφσκι ο Μαχαιρούδης με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βαλσαμάκη.

Καλή η διαιτησία του Χατζή (Αττικής), ο οποίος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Αθανασιάδη, Λεοζίνιο, Σκάγκλια/ Άγγο, Γκίκα, Πακάλτση, Σαμαρά, Τσιμπλίδη και Καρατζιοβαλή.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Βαλσαμάκης, Γαλανόπουλος, Κάστρο (26’ λ.τ. Σεγκιρί), Σκάγκλια, Παπάζογλου (33’ λ.τ. Βοσκόπουλος), Κόντος, Κωνσταντινίδης (78’ Κωνσταντινίδης), Γεωργιάδης, Αθανασιάδης, Λεοζίνιο, Ανάκογλου.
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Καρατζιοβαλής, Μπαξεβανίδης, Πακάλτσης, Σαμαράς, Τσουκαλάς, Γκίκας (63’ Γαλακτερός), Μουρατίδης, Γκονζάλες (46’ Μαχαιρούδης), Μαρκόφσκι, Άγγος (32’ Χλωρός), Τσιμπλίδης.
Οδ. Δαρνάκας

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ (Δόξα Δράμας): «Το ματς, πιστεύω ότι ήταν από εκείνα που ο κόσμος θέλει να βλέπει. Η μπάλα πήγαινε από την μια εστία στην άλλη και όποια ομάδα πετύχαινε και το δεύτερο γκολ θα έπαιρνε τη νίκη. Μπήκαμε καλύτερα, αλλά μετά την αποβολή γίναμε… χειρότεροι, πολύ δε περισσότερο μετά το γκολ που δεχθήκαμε. Ο Πανσερραϊκός μάς δημιούργησε πολλά προβλήματα, που με την έναρξη του β’ διορθώσαμε, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για ισοφάριση που ήρθε και στο τελευταίο δεκάλεπτο, θα μπορούσαμε και τη νίκη με τις δύο τρεις καλές ευκαιρίες που είχαμε. Πολλά μπράβο στον κόσμο μας, που παρά τις αντίξοες συνθήκες έδωσε δυναμικό παρών»

ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ ΟΓΙΟΣ (Πανσερραϊκός): «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που για άλλη μια φορά μου απέδειξαν πως είναι χαρά μου που εργάζομαι μαζί τους. Παίκτες που πραγματικά τα δίνουν όλα και παίζουν, για να πάρουν το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι δεν έχει σημασία που παίζαμε με παίκτη λιγότερο, απλά πρέπει να υπάρξει η αναγνώριση για τους παίκτες μας, και αυτό που μας δίνουν καθημερινά. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Θα μας άρεσε το τρίποντο, αλλά δεν μπορέσαμε να το καταφέρουμε και είμαστε ικανοποιημένοι από τα όσα είδαμε. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, έπαινος για την ομάδα μας».