Skip to main content

Ισοπαλία... ξινή για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στο κατάμεστο ΔΑΚ Ευόσμου

Ο Δικέφαλος και ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις σε ένα τρομερό παιγνίδι στο κλειστό του Ευόσμου

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το πρώτο ιστορικό ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού για την handball premier. Οι δύο ομάδες, σε ένα παιγνίδι που έσπασαν καρδιές, αναδείχθηκαν ισόπαλες με 17-17 στο, κατάμεστο από 2.000 και πλέον φίλους του Δικεφάλου, κλειστό του Ευόσμου, σε ένα αποτέλεσμα που αφήνει... ξινή γεύση και για τους δύο.

Ο ΠΑΟΚ κατέφερε να φέρει στα ίσα το παιχνίδι αν και βρέθηκε αρκετές φορές πίσω στο σκορ με τρία γκολ (14-17) πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Κυπραίου ισοφάρισε για τον δικέφαλο ενώ ο τερματοφύλακα Γουργούμης απέκρουσε πέναλτι του Αλβανού στα τελευταία δύο λεπτά. Μεγάλη εμφάνιση και για τον Κώστα Τσιλιμπάρη του Ολυμπιακού που είχε σωρεία επεμβάσεων.

Ο Στέλιος Σεϊρεκίδης άρχισε τον αγώνα με τους Γουργούμη, Τσίλη, Βεσελίνοβιτς, Πετρίδη, Παλάσκα, Κοκώνη και Αραμπατζή, ενώ ο τεχνικός του Ολυμπιακού ξεκίνησε με τους Τσιλιμπάρη, Κωστακίδη, Σανίκη, Αλβανό, Τζηρά, Παπαδιονυσίου και Κανδήλα. Στο πρώτο ημίχρονο αυτό που κυριάρχησε ήταν οι καλές άμυνες, ενώ αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Κώστας Τσιλιμπάρης, ο οποίος είχε 12 στις 18 αποκρούσεις.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατάφερε να μπει καλύτερα στο ματς, όπου με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου ήταν στο υπέρ του 1-4, με τον Κοκώνη να μειώνει πέντε λεπτά αργότερα σε 2-4, δείγμα ότι άμυνες των δυο ομάδων δούλευαν εξαιρετικά. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, ενώ στο 25’ του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πέρασε στο +4 μπροστά (4-8), με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να μειώσει, ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» δεν είχαν καλές επιλογές στην επίθεση, με συνδυασμό την καλή εμφάνιση του Τσιλιμπάρη. Τελικά, το ημίχρονο έκλεισε στο +3 για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Νικολαΐδης μείωσε στο τελευταίο λεπτό για το 6-9.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δικέφαλος ήταν αυτός που κατάφερε να μπει πάρα πολύ δυνατά καθώς μείωσε αρχικά σε 8-9 με δυο γρήγορα γκολ, ενώ με την συμπλήρωση του 40λέπου έφερε το παιχνίδι στα ίσα (10-10). Στη συνέχεια η δύναμη και το πάθος των δυο παικτών είχε ως αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι (11-11, 12-12), με τον ΠΑΟΚ να φεύγει στο +1 (13-12) για πρώτη φορά και με γκολ του Νικολαΐδη. Η απάντηση όμως του Ολυμπιακού δεν άργησε, ο οποίος με ένα σερί 4-0 έφυγε στο 13-16 και στο 51,34’’ του αγώνα. Κάπου εκεί, ο ΠΑΟΚ άρχισε να νικάει πιο εύκολα τον Τσιλιμπάρη, μαζεύοντας την διαφορά (14-16, 15-16), ενώ στη συνέχεια έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 17-17, καθώς ο Βεσελίνοβιτς αστόχησε στο πέναλτι. Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 56,52’’ του αγώνα για τον ΠΑΟΚ, σκορ που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα στο ΔΑΚ Ευόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι είχε τέσσερα δίλεπτα, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε έξι. Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν επτά φορές πέναλτι, σκοράροντας στα έξι, ενώ ο Δικέφαλος είχε μόλις τρία κερδισμένα, με δύο εύστοχα.