Skip to main content

Ισοπαλία για Ηρακλή και ΑΕΚ (2-2) στο Καυτανζόγλειο (video)

Οι κυανόλευκοι ισοφάρισαν και προηγήθηκαν εκμεταλλευόμενοι τα δώρα του Μπάρκα αλλά τελικώς η ΑΕΚ πήρε τον βαθμό με τον Χριστοδουλόπουλο

Στο ισόπαλο 2-2 έμειναν Ηρακλής και ΑΕΚ στο Καυτανζόγλειο για την 20η αγωνιστική της Super League.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι κυανόλευκοι ισοβαθμούν στην 14η θέση με το Λεβαδειακό έχοντας 14 βαθμούς ενώ αντίθετα η Ένωση βρίσκεται στην 6η θέση με 30 βαθμούς.

Η πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης ανήκε στην ΑΕΚ όταν στο 13' ο Μανταλος βρήκε με ωραία κάθετη πάση τον Ντίντακ αλλά το πλασέ του πέρασε παράλληλα με την γραμμή της εστίας του Ηρακλή.

Η Ένωση συνέχισε να επιτίθεται και στο 19΄ευτύχησε να προηγηθεί όταν οι παίκτες της βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Μάνταλο να δίνει στον Βάργκας που άδειασε τον Αργυρόπουλο και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.

Οι κυανόλευκοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 22΄όταν μετά από σέντρα του Μοντέιρο από τα δεξιά, ο Κούρος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας.

Ο Γηραιός κατάφερε να ισοφαρίσει στο 39΄όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο, η μπάλα έφτασε στον Περόνε που με πλασέ έστειλε τη μπάλα κάτω από το σώμα του Μπάρκα για το 1-1 με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε.

Στο 59΄οι κυανόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν όταν o Βράνιες δεν συννενοήθηκε με τον Μπάρκα γυρίζοντας τη μπάλα προς τα πίσω υπό την πίεση του Περόνε αλλά ο Μπακάκης γύρισε και απομάκρυνε τον κίνδυνο την τελευταία στιγμή.

Πέντε λεπτά αργότερα οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη κατάφεραν να προηγηθούν όταν ο Βράνιες γύρισε τη μπάλα στον Μπάρκα υπό την πίεση του Κούρου και αυτή κατέληξε στον Μοντέιρο που σε κενή εστία πέτυχε το 2-1 σκοράρωντας για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ηρακλή.

Στο 76΄οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να ισοφαρίσουν όταν Πέκχαρτ και Αραούχο συνδυάστηκαν με τον Αργεντινό να σουτάρει δυνατά και τον Χουάντερσον να αποκρούει ενώ στη συνέχεια ο Χριστοδουλόπουλος με τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία για το 2-2.

Η Ένωση τελείωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες καθώς στο 82΄ ο Μπακάκης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα από το διαιτητή Φουκάκη για θέατρο.

Στο 90΄+ 2΄οι γηπεδούχοι έχασαν τρομερή ευκαιρία για να πάρουν τη νίκη όταν μετά από ωραία προσπάθεια του Πασά, ο Περόνε έβγαλε τον Λεοζίνιο απέναντι από τον Μπάρκα αλλά αυτός πλάσαρε άουτ.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Δώνης (Πασάς 79΄), Στάμου, Κούρος (Γροντής 86΄) , Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ιντζόγλου, Σαραμαντάς, Μοντέιρο (Αγγελόπουλος 85΄) , Λεοζίνιο, Περόνε.

ΑEK (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο (Μπακάκης 32΄), Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (Αϊντάρεβιτς 70΄), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Βάργκας (Αραούχο 60' ) , Πέκχαρτ.