Skip to main content

Ισοφάρισε στο φινάλε τον Ηρακλή ο Αστέρας στο Καυτανζόγλειο (video)

Με τον Ντοναρούμα να κάνει εκπληκτική επέμβαση στο τέλος του αγώνα, ο Αστέρας έμεινε όρθιος στο Καυτανζόγλειο ενώ ο Ηρακλής παραμένει τελευταίος

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Ηρακλής και Αστέρας Τρίπολης στο Καυτανζόγλειο Στάδιο για την 15η αγωνιστική της Super League.

Έτσι οι κυανόλευκοι που δεν κατάφεραν να κερδίσουν για 2η σερί αγωνιστική παραμένουν στον βυθό της βαθμολογίας με 7 βαθμούς (1 πίσω από την προτελευταία Βέροια) ενώ οι Αρκάδες που συμπλήρωσαν 4 σερί παιχνίδια χωρίς νίκη (3 ισοπαλίες-1 ήττα) βρίσκονται στην 13η θέση με 12 βαθμούς (ισοβαθμούν με Κέρκυρα-Λεβαδειακό).

 

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στον Ηρακλή όταν στο 15ο λεπτό ο Περόνε βγήκε τετ α τετ με τον Ντοναρούμα αλλά ο Ιταλός τερματοφύλακας τον σταμάτησε.

Μόλις 1ο λεπτό αργότερα, ο Γηραιός απείλησε ξανά όταν ο Ιντζόγλου με δυνατό σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντοναρούμα.

Η πρώτη καλή φάση για τον Αστέρα Τρίπολης πραγματοποιήθηκε στο 34ο λεπτό όταν ο Μάσα εξαπέλυσε σουτ κεραυνό αλλά ο Χουάντερσον απέκρουσε σε κόρνερ.

Οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή φάση μέχρι τη λήξη του 1ου ημιχρόνου με το σουτ του Ιωαννίδη για τον Αστέρα στο 45ο λεπτό που πέρασε εκτός εστίας και με το φάουλ του Μοντέιρο στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων που μπλόκαρε ο Ντοναρούμα.

 

Στο 46ο λεπτό, ο Μοντέιρο προσπάθησε να σκοράρει αυτή την φορά με απευθείας εκτέλεση κόρνερ αλλά ο Ντοναρούμα απομάκρυνε με γροθιές ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μάσα απείλησε για τον Αστέρα με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά ο Χουάντερσον απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 55ο λεπτό, οι Αρκάδες έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν όταν ο Καλτσάς έβγαλε σέντρα από τα δεξιά αλλά η καρφωτή κεφαλιά του Ιωαννίδη πέρασε εκτός εστίας.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε μέσα στο επόμενο τέταρτο αλλά ο Ηρακλής ήταν αυτός που έψαχνε ένα γκολ και στο 69ο λεπτό ήρθε η δικιά του στιγμή για να χάσει σπουδαία ευκαιρία όταν ο Σαραμαντάς σέντραρε και ο Κυριακίδης έκανε προβολή αλλά ο Ντοναρούμα απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

Οι κυανόλευκοι είχαν δοκάρι στο 74ο λεπτό με σουτ του Λεοζίνιο και στο 76ο λεπτό κατάφεραν να προηγηθούν όταν ο Περόνε συνδυάστηκε υπέροχα με τον Κυριακίδη που με την σειρά του πέρασε τον Ντοναρούμα και πλάσαρε για το 1-0.

Η ψυχρολουσία για τον Γηραιό ήρθε στο 89ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Στανισάβλιεβιτς για τον Αστέρα, η άμυνα της ομάδας δεν κατάφερε ν’ απομακρύνει και η μπάλα μετά από προσπάθεια του Βοσνακίδη βρήκε στον Μπέρτο και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Ηρακλής δεν το έβαλε κάτω και στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων σκόραρε με τον Περόνε αλλά ο διαιτητής Σιδηρόπουλος το ακύρωσε για χέρι του Αργεντινού επιθετικού.

Στο φινάλε της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Περόνε εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή με τον Ντοναρούμα ν’ αποκρούει ενώ στην επαναφορά της φάσης ο Στάμου δεν κατάφερε από κοντά να νικήσει τον Ιταλό τερματοφύλακα των Αρκάδων που κράτησε την ισοπαλία για την ομάδα του.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρηση εδώ

 

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Στάμου, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Κούρος (Αγγελόπουλος 68′), Ιντζόγλου, Λεοζίνιο (Βοσνακίδης 86′), Μοντέιρο (Πασάς 75′), Ρούσσος, Περόνε.

Αστέρας Τρίπολης (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Γιαννούλης, Μπέρτος, Χαμντανί, Τσουκαλάς (Στανισάβλιεβιτς 84′), Δημούτσος (Ιγκλέσιας 70′), Μάσα, Τσιλιανίδης (Φαρίνια 61′), Ιωαννίδης, Καλτσάς.