Skip to main content

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες φέρνει από σήμερα ο «Κρέοντας»

Αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα.

Μετά την «Ιοκάστη» έρχεται στη χώρα το βαρομετρικό χαμηλό «Κρέοντας» που φέρνει βροχές και καταιγίδες.

Αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή, με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα.

Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται για σήμερα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (από τα 400 περίπου μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Στη Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στα παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (από 400 περίπου μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά 8 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 ως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 ως 12 βαθμούς Κελσίου.