Skip to main content

Ισχυρές βροχές, χιόνια, πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες αναμένονται για σήμερα, αρχικά στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες στην υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία θα είναι τοπικά ισχυρές.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα).

Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία κατά τόπους ισχυρές από τις βραδινές ώρες. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700  μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.