Skip to main content

Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση κατά Μπουτάρη

Η δικαιοσύνη αναζητά όχι μόνο όσους επιτέθηκαν απευθείας στον δήμαρχο με κλωτσιές και γροθιές, αλλά και όσους υποκίνησαν το πλήθος στο να του επιτεθεί

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, προκειμένου να ταυτοποιηθούν κι άλλοι δράστες που δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας. 

Στην παραγγελία ο εισαγγελέας ζητά να αξιοποιηθούν τα μέσα της τεχνολογίας για την ταυτοποίηση των δραστών. Μάλιστα, ανάμεσα στα αδικήματα, ζητείται να εξεταστεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα για «διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες διχόνοια», συνεπώς η δικαιοσύνη αναζητά όχι μόνο όσους επιτέθηκαν απευθείας στον δήμαρχο με κλωτσιές και γροθιές, αλλά και όσους υποκίνησαν το πλήθος στο να του επιτεθεί.

Μετά, δε, την παρέλευση του αυτοφώρου και μετά τον σχηματισμό δικογραφίας για τα ήδη ταυτοποιηθέντα- συλληφθέντα άτομα από την αστυνομία, όπως επισημαίνεται, η έρευνα πρέπει να αφορά τη συνέχιση των δικονομικών ενεργειών στο πλαίσιο πια προκαταρκτικής εξέτασης.

Μετά το πέρας της έρευνας, η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.