Skip to main content

Εισαγγελική παρέμβαση: Ανεπίτρεπτη ολιγωρία της ΕΛΑΣ με τους NoBorders

Προειδοποιεί ευθέως την ΕΛΑΣ για «αναζήτηση ποινικών ευθυνών σε μεταγενέστερο χρόνο» - Ζητεί τήρηση του αυτοφώρου και σχηματισμό δικογραφιών

Ποινικές ευθύνες για ολιγωρία αστυνομικών στις παρανομίες των ακτιβιστών No Borders, εντός και εκτός ΑΠΘ, είναι έτοιμη να αναζητήσει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών  Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη. Με τρίτη διαδοχική παραγγελία προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ζητεί να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματιστούν δικογραφίες για όσους παρανομούν όπως είχε ζητήσει με τις δύο προηγούμενες παραγγελίες.

«Αποτελεί αυτονόητο υπηρεσιακό σας καθήκον. Πάρα ταύτα συνεχίζετε να επιδεικνύετε ανεπίτρεπτη ολιγωρία με αποτέλεσμα να κλιμακώνονται οι ενέργειες αυτών που διαπράττουν αξιόποινες πράξεις όπως συνέβη σήμερα (χθες) 21/7/2016 με τις διακεκριμένες φθορές που υπέστη το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης», αναγράφεται στη νέα παραγγελία της κας Κακάλη.

Η εισαγγελέας, με πιο επιθετικό ύφος, ζητεί να εφαρμοστούν οι προηγούμενες παραγγελίες για την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας κλπ, επισημαίνοντας το «υπηρεσιακό καθήκον» των αστυνομικών ενώ επιφυλάσσεται για τη, σε βάρος τους, «αναζήτηση ποινικών ευθυνών σε μεταγενέστερο χρόνο».