Skip to main content

Εισαγγελική έρευνα για «κοστοβόρες υπηρεσίες» στο «Ιπποκράτειο»

Το τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου στο στόχαστρο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κατηγορείται για ֿαπιστία και της παράβαση καθήκοντος.

Εντολή για την διενέργεια έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες για «κοστοβόρες υπηρεσίες» στο τμήμα Αιμοδοσίας του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη. Την προκταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Φωτεινή Κρεωνίδου, ζητώντας να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της ֿ«απιστίας» και της «παράβασης καθήκοντος».

Σε πταισματοδίκη αναμένεται να καταθέσουν ανωμοτί μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου για να εξεταστούν σχετικά με τις οδηγίες που έδωσαν για τη στελέχωση και τη λειτουργία του τμήματος Αιμοδοσίας του «Ιπποκράτειου». Μαρτυρικές καταθέσεις θα ληφθούν από όλους του εμπλεκόμενους, στο πλαίσιο της έρευνας.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι υποχρεώνονται να εργάζονται  σε συνεχείς βάρδιες που υπερβαίνουν το ωράριο ενώ γίνονται αιμοληψίες ακόμη και από άλλους συναδέλφους τους που δεν είναι Αιματολόγοι. Επίσης ανέφεραν ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου και μεγαλύτερο οικονομικό κόστος για το τμήμα Αιμοληψίας.