Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για υπεξαίρεση φαρμάκων στο Θεαγένειο

Προκαταρκτική εξέταση μετά από καταγγελίες ότι καταλήγουν στο εξωτερικό φάρμακα που προμηθεύεται το Θεαγένειο για τις ανάγκες των ασθενών του.

Ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκη Αχιλλέας Ζήσης ερευνά καταγγελίες ότι καταλήγουν στο εξωτερικό φάρμακα υψηλού κόστους που προμηθεύεται για τις ανάγκες των ασθενών το «Θεαγένειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται τα κακουργηματικού της «απιστίας» και της «υπεξαίρεσης».

Η έρευνα ανατέθηκε στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και θα γίνει έλεγχος σε βάθος 5ετίας. Εξετάζονται ανώνυμες επιστολές που εμφανίζουν μέλη του ιατρικού προσωπικού να υπεξαιρούν φάρμακα από το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα και να τα εξάγουν σε γειτονική χώρα, έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες τα κλεμμένα φάρμακα κατατάσσονται στα ακριβά φάρμακα αποτελώντας μέρος των σκευασμάτων που προορίζονται για ασθενείς με καρκίνο και άλλες σοβαρές παθήσεις. Οι καταγγέλλοντες φέρονται ότι εργάζονται στο ίδιο νοσοκομείο και ότι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.