Skip to main content

Εισαγγελέας για τις δηλώσεις Παπαθανασάκη περί στοιχήματος και Ηρακλή

Θέλει να διαπιστωθεί εάν υπάρχει παράβαση του νόμου περί δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος - Καλείται για κατάθεση ο Παπαθανασάκης

Tη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας από τον αθλητικό εισαγγελέα Φίλιππο Καρατσίδη, με αφορμή τις δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ηρακλής, Σπύρου Παπαθανασάκη, περί προσέγγισής του από άτομα που, σύμφωνα με τον ίδιο, φέρονται να επιθυμούσαν να αναλάβουν το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας «για στοιχηματικούς λόγους».

Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας ζητεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί τυχόν τέλεση παράβασης του άρθρου 132 του νόμου 2725/1999 (Δωροδοκία - Δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα) και άλλης αυτεπάγγελτα διωκόμενης πράξης.

Ζητεί, μάλιστα, να ληφθεί κατάθεση του μεγαλομετόχου της «κυανόλευκης» ΠΑΕ, «προς προσδιορισμό πραγματικών περιστατικών και των εμπλεκομένων σε αυτά προσώπων».

Υπενθυμίζεται ότι, σε δηλώσεις του σε αθλητική εκπομπή σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Παπαθανασάκης ανέφερε πως τον έχουν πλησιάσει άτομα, προκειμένου «να πάρουν την ομάδα για στοιχηματικούς λόγους», προσθέτοντας, ωστόσο, πως ο ίδιος δεν πρόκειται να το επιτρέψει.

«Είναι αλήθεια ότι έχουν στείλει κόσμο για να αγοράσουν την ομάδα και να παίζει σε τέτοια παιχνίδια με στοιχήματα», τόνισε χαρακτηριστικά και έσπευσε να επισημάνει: «Εγώ είμαι καθαρός και δεν κάνω τέτοια. Εγώ τους απέφυγα».