Skip to main content

Εισαγγελέας για τις δηλώσεις Ίβιτς μετά τον Ατρόμητο - Ποιους καλεί

Διενέργεια έρευνας για όλα όσα είπε ο Σέρβος τεχνικός, αμέσως μετά το κάζο από τον Ατρόμητο - Ποιους καλεί για καταθέσεις ο αθλητικός εισαγγελέας

Τη διενέργεια έρευνας με αφορμή τις δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, που προκάλεσαν σάλο, αλλά και ραγδαίες εξελίξεις στον σύλλογο, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Την έρευνα ανέλαβε προσωπικά ο αθλητικός εισαγγελέας Φίλιππος Καρατσίδης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται παράβαση διάταξης του νόμου περί αθλητικής βίας που αφορά το «στήσιμο» αγώνων.

Ο εισαγγελέας έχει καλέσει ως μάρτυρες, ώστε να καταθέσουν ενόρκως, τον Σέρβο τεχνικό, τον τεχνικό διευθυντή του Δικεφάλου, Λούμπος Μίχελ, και τον αρχηγό της ομάδας, Στέφανο Αθανασιάδη.

Βάσει των καταθέσεων, ο αθλητικός εισαγγελέας θα αναζητήσει και άλλα στοιχεία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει χειραγωγηθεί ο συγκεκριμένος αγώνας.

Να σημειωθεί ότι, στην εν λόγω αναμέτρηση, οι «ασπρόμαυροι» ηττήθηκαν με 3-4, στην εκπνοή του αγώνα, κι ενώ προηγούνταν με 3-1, λιγότερα από 20 λεπτά πριν αυτός ολοκληρωθεί. Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι, μετά τις δηλώσεις του Βλάνταν Ίβιτς, με απόφαση του ίδιου και του κ. Μίχελ, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Τζαβέλλας, έχει υποβιβαστεί σε προπονήσεις με την Κ20 του συλλόγου.

Οι επίμαχες δηλώσεις

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, μετά την ήττα από τους Περιστεριώτες, ο Βλ. Ίβιτς είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Στο πρώτο μέρος ήμασταν καλοί, βάλαμε δυο γκολ, μπορούσαμε και άλλα. Δυστυχώς στο δεύτερο μέρος τα πράγματα γύρισαν ανάποδα, κάποιοι παίκτες έχουν κάνει κάποια λάθη που δεν γίνονται. Συζήτησα με το πρόεδρο, θα του παρουσιάσω εγώ σε λίγο, ή θα μείνω εγώ ή θα φύγουν κάποιοι άλλοι. Κοιτάξτε τις φάσεις των γκολ. Αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα, το λάθος είναι δικό μου, γιατί στην αρχή έχω κάνει κάποια πράγματα που δεν υπολόγισα και την τελευταία στιγμή άλλαξα απόφαση. Για αυτό το λόγο θα έχω συζητήσεις σε λίγο».

Σχολιάζοντας το τι ήταν αυτό που άλλαξε, ο ίδιος είπε πως «άλλαξα κάποιους παίκτες. Δεν θέλω να πω ονόματα...», ενώ ερωτηθείς για το εάν κατηγορεί ποδοσφαιριστές του για εσκεμμένη κακή απόδοση, σημείωσε: «Κοιτάξτε, δεν λέω ότι κάποιοι ίσως να μην μπορούν, απλά μπορεί να μην θέλουν. Πιστεύω ότι κάποιοι από εσάς εδώ (σ.σ. τους δημοσιογράφους), γνωρίζετε. Σήμερα ήταν πιο ξεκάθαρο. Γιατί φαίνεται το τελευταίο καιρό πως κάποιοι έχουν πρόβλημα.

» Και μέσα στα αποδυτήρια και φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο, τις τελευταίες 20 μέρες με ένα μήνα. Για αυτό λέω, θα μιλήσω με τον πρόεδρο, θα του παρουσιάσω τι πιστεύω εγώ και από εκεί και πέρα, τις αποφάσεις τις παίρνουν αυτοί που είναι πιο πάνω από εμένα. Εγώ πρέπει να τον ενημερώσω για κάποια πράγματα που δεν γνωρίζει. Και ο τεχνικός διευθυντής το γνωρίζει αυτό, γνωρίζει και αυτός. Δεν μου πάει κάπου το μυαλό… Έχω παίξει μπάλα, ξέρω τι συμβαίνει. Μπορεί να μην γούσταρα κάποιον προπονητή, μπορεί να είχα πρόβλημα, αλλά όταν έμπαινα έδινα το 100%, γιατί η ομάδα σε πληρώνει».

» Κοιτάξτε, εγώ σας λέω κάτι. Πιστεύω σε όλους και προσπαθώ κάθε φορά να βγάλω την καλύτερη ενδεκάδα. Αυτό βλέπω, πως δουλεύουν στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά όταν συμβαίνουν κάποια πράγματα όπως σήμερα, δεν μπορώ να καταλάβω… Είναι κάτι καινούργιο για μένα, αυτό.

» Μπορεί να έχει γίνει αυτό και στο παρελθόν, πρόσφατα… μιλάμε για το πρωτάθλημα. Η ομάδα ήταν καλή στο πρώτο μέρος ναι, είχε κατοχή και ο αντίπαλος δεν μπορούσε να μας πλησιάσει ουσιαστικά. Μπορούσαμε και τρίτο γκολ, δυστυχώς δεν το βάλαμε και στο τέλος μείναμε με δέκα παίκτες. Ήταν κακή στιγμή, αλλά μετά από εκεί και πέρα έχουν γίνει κάποια πολύ περίεργα πράγματα».