Skip to main content

Εισαγγελέας για τα κλεμμένα εισιτήρια στο Ηρακλής - ΠΑΟΚ

Εισαγγελική παρέμβαση για τα κωμικοτραγικά γεγονότα στο Καυτανζόγλειο: Κουκουλοφόροι βανδάλισαν τα εκδοτήρια, αποσπώντας τα εισιτήρια του αγώνα

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για την κλοπή εισιτηρίων του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ, έξω από το Καυτανζόγλειο στάδιο, την Κυριακή, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, από τον αθλητικό Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Λεωνίδα Μπουτσιαβάρα.

Ο Εισαγγελέας ζητεί να γίνει αξιοποίηση της τεχνολογίας (σ.σ. φωτογραφιών, βίντεο και άλλου υλικού από τις κάμερες ασφαλείας πέριξ του γηπέδου) προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και να ληφθούν ανώμοτες καταθέσεις.

Όπως κατήγγειλε η ΠΑΕ Ηρακλής, το πρωί της Κυριακής, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τον Δικέφαλο, κουκουλοφόροι βανδάλισαν τα εκδοτήρια του σταδίου, αποσπώντας τα εισιτήρια του αγώνα.

Μάλιστα, λίγη ώρα μετά, σε σελίδα οργανωμένων οπαδών του Γηραιού, μεταφορτώθηκαν φωτογραφίες που απεικόνιζαν οπαδούς που, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κραδαίνοντας ρόπαλα, ανέμεναν στην... ουρά των εκδοτηρίων για να «προμηθευθούν» τα εισιτήρια που είχαν κλαπεί. Τα εισιτήρια αυτά διένειμε ένας άλλος κουκουλοφόρος.

Να σημειωθεί ότι πριν το παιγνίδι υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια οπαδών του Ηρακλή με τα ΜΑΤ περιμετρικά του σταδίου.

Παράλληλα, περίπου 300 οπαδοί του ΠΑΟΚ, για τους οποίους είχε απαγορευθεί η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση στο Καυτανζόγλειο, αποπειράθηκαν να προσεγγίσουν το στάδιο μαζικά μέσω του αλσυλλίου πάνω από την οδό Σκουφά. Εκεί η πορεία τους αναχαιτίστηκε από δυνάμεις της Αστυνομίας.