Skip to main content

Εισαγγελέας για τα επεισόδια στον τελικό του Αλεξάνδρειου

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα όσα διαδραματίστηκαν στον τελικού του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό

Εντολή για διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν και μετά τον τελικό Κυπέλλου μπάσκετ στο Αλεξάνδρειο, μεταξύ του Άρη και του Παναθηναϊκού, έδωσε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Την έρευνα χειρίζεται ο αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Μπουτσιαβάρας, και έχει δύο σκέλη: το ένα αφορά τους οπαδούς που έκαναν χρήση φωτοβολίδων με εκτοξευτήρα (στυλό), ενώ το άλλο αφορά ενδεχόμενες ευθύνες της Αστυνομίας στον έλεγχο των ατόμων που εισήλθαν στο γήπεδο με τον σχετικό εξοπλισμό.

Ο κ. Μπουτσιαβάρας ερευνά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συνελήφθησαν όλα τα άτομα που έριξαν φωτοβολίδες και, σε αρνητική περίπτωση, γιατί δεν έγινε αυτό. Παράλληλα, η έρευνα εστιάζει στο πόσα άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή σε περιστατικά βίας, ποια περιστατικά βίας έλαβαν χώρα (εντός και εκτός Αλεξάνδρειου Μέλαθρου) και τι ενέργειες έγιναν για τη σύλληψη των εμπλεκομένων.

Τέλος, ο αθλητικός εισαγγελέας θα ερευνήσει εάν υπήρξε παράλειψη στη λήψη και εφαρμογή προληπτικών μέτρων βίας και στη σύλληψη προσώπων και σε τέτοια περίπτωση να εντοπιστούν τα αίτια και οι υπεύθυνοι.