Skip to main content

Διπλή προκαταρκτική εξέταση για τα επεισόδια στο Ωραιόκαστρο

Προκαταρκτική εξέταση για όσα διαδραματίστηκαν έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, μεταξύ αντιεξουσιαστών και Πατριωτικής Ένωσης

Έντολή για διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, έδωσε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, Εμμ. Κετσιατζή.

Τα επεισόδια προκάλεσαν αντιεξουσιαστές και μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολικό κτήριο, με αφορμή τη φοίτηση εννέα προσφυγόπουλων. Από τα επεισόδια, μάλιστα, τραυματίστηκε και ένα νεαρό άτομο.

Η προκαταρκτική εξέταση αφορά δύο σκέλη: το πρώτο έχει να κάνει με τον αντιρατσιστικό νόμο, ενώ το δεύτερο με την παράνομη βία και την πρόκληση απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσόγκας ζητεί την τήρησης της αυτόφωρης διαδικασίας για αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αντιρατσιστικού νόμου για όσα πρόσωπα εμπλέκονται σε αυτές. Μάλιστα, η παραγγελία θα διαβιβαστεί στον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ζητεί τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του νόμου περί παράνομης βίας και να γίνει η συλλογή σχετικού αποδεικτικού υλικού, να εντοπιστούν οι δράστες και να ληφθούν οι ανώμοτες καταθέσεις τους.