Skip to main content

Εισαγγελέας για τα «αγριογούρουνα και το σκι» του Παπαγεωργόπουλου

Ο έλεγχος ανατέθηκε σε εισαγγελέα, η οποία θα διαπιστώσει αν ο κατηγορούμενος διατηρεί το ποσοστό αναπηρίας που διαπίστωσε το ΚΕΠΑ.

Επανεξέταση του ιατρικού φακέλου του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας με αφορμή δημοσιεύματα για κατανάλωση αγριογούρουνου και επιδόσεις στο σκι από τον πρώην δήμαρχο ο οποίος εξέτισε μέρος της ποινής του για την υπεξαίρεση του δήμου ενώ αποφυλακίστηκε ως ανάπηρος.

Ο έλεγχος ανατέθηκε σε εισαγγελέα, η οποία θα διαπιστώσει αν ο κατηγορούμενος διατηρεί το ποσοστό αναπηρίας που διαπίστωσε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και ουσιαστικά αν ο συγκεκριμένος πληροί τις προϋποθέσεις για να παραμένει ελεύθερος  με βάση τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης κρίθηκε άπαξ ανάπηρος ενώ μετά την αποφυλάκιση του ο νόμος άλλαξε προβλέποντας επανεξέταση του εκάστοτε ανάπηρου - κατάδικου από την ίδια επιτροπή, κάθε εξάμηνο.

Το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας πιστοποίησε ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έχει 67% αναπηρία λόγω καρδιακού προβλήματος και 35% αναπηρία λόγω ψυχικής αδυναμίας προσαρμογής στο περιβάλλον της φυλακής. Έτσι, ο έγκλειστος αποφυλακίστηκε ύστερα από 2 έτη και 5 μήνες εγκλεισμού ενώ έχει εκτίσει το 1/5 της ποινής του.

Σύμφωνα με τα ιατρικά έγγραφα αντιμετωπίζει πρόβλημα στεφανιαίας νόσου, έχει υποβληθεί σε πολλαπλές εγχειρήσεις αγγειοπλαστικής και η καρδιακή του κατάσταση παρουσιάζει διαρκή επιδείνωση και μπορεί να χρειαστεί να υποβληθεί εκ νέου σε χειρουργική επέμβαση.

Αφορμή για την εισαγγελική περέμβαση αποτέλεσε το δημοσίευμα του «Βηματοδότη» που, στις 10 Ιανουαρίου 2016, έγραφε τα παρακάτω : «Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασ. Παπαγεωργόπουλος, καταδικασθείς (σε πρώτο βαθμό) σε ισόβια για υπεξαίρεση, κατάφερε (με νόμο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου) να αποφυλακιστεί λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την καρδιά του. Τον έβγαλαν δηλαδή καρδιοπαθή και τον αποφυλάκισαν. Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι το τριήμερο των Θεοφανίων ο καρδιοπαθής (με δικαστική βούλα) πρώην δήμαρχος το πέρασε κάνοντας σκι στο Καϊμακτσαλάν. Σύχναζε, όπως μου είπαν, σε ταβέρνα του χωριού Αγιος Αθανάσιος και πάντοτε «χτυπούσε» ένα αγριογούρουνο, το οποίο έτρωγε με όρεξη. Στους έκπληκτους πελάτες της ταβέρνας δεν μιλούσε βεβαίως για τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά για τα κατορθώματά του στο σκι και το πόσο γρήγορα κατέβαινε τις πλαγιές νικώντας ακόμα και 16άρηδες».

Βέβαια, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος απάντησε μέσω Facebook διαψεύδοντας τις πληροφορίες και επισημαίνοντας ότι δεν έχει ποτέ ασχοληθεί με το άθλημα και δεν γνωρίζει σκι.