Skip to main content

Εισαγγελέας για την καταστροφική πλημμύρα στο Ωραιόκαστρο

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά τη χθεσινή πλημμύρα στο Ωραιόκαστρο έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά την χθεσινή πλημμύρα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, λόγω της ισχυρής νεροποντής.

Η εισαγγελική έρευνα βασίζεται σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με το μπάζωμα παρακείμενου ρέματος, σύμφωνα με καταγγελίες.

Καταγγέλλοντες κάτοικοι της περιοχής επιρρίπτουν ευθύνες σε εργολάβο της Εταιρείας Ύδρευση Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) ο οποίος φέρεται ότι παράτησε μπάζα μέσα στο ρέμα της οδού Υψηλάντου, κατά τη διάρκεια εργασιών, προκαλώντας το πρόβλημα. Στο πλαίσιο της έρευνας θα καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Η κυρία Κακάλη ανέθεσε την προκαταρκτική εξέταση στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Ευαγγελία Καρανίκα. Ζητεί να διακριβωθεί  αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της "πλημμύρας" και να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην περιοχή, και, αν ναι, ποιος είναι ο εργολάβος ο οποίος το ανέλαβε. Επίσης, θα επισυναφθεί και η σχετική έκθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Λόγω της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε  την περιοχή, στο δήμο Ωραιοκάστρου καταγράφηκαν εικόνες βιβλικές καταστροφής. Το ρέμα της οδού Υψηλάντου πλημμύρισε με αποτέλεσμα να παρασυρθούν μέσα στα λασπόνερα τουλάχιστον πέντε αυτοκίνητα ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε απανωτές κλήσεις για απάντληση των νερών  από σπίτια που πλημμύρισαν -κυρίως στο γειτονικό Παλαιόκαστρο.