Skip to main content

Εισαγγελέας για κατάληψη στο 1ο ΓΕΛ Χαλκηδόνας τον Οκτώβριο

Το ζήτημα φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης καταθέτοντας ως αναφορά σχετική ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Με κλήτευση εισαγγελέα ζητείται από τον Διευθυντή σχολείου να παραδώσει ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν σε κατάληψη που έγινε στο 1ο Γενικό Λύκειο Χαλκηδόνας, στις 30 Οκτωβρίου 2017. 

Το ζήτημα φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής, καταθέτοντας ως αναφορά σχετική ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, που καταγγέλει το γεγονός. 

Μιλώντας στη Voria.gr, ο Διευθυντής του σχολείου ανέφερε πως δεν έχει υπόψιν του συγκεκριμένα ονόματα μαθητών, ενώ τόνισε πως δεν υπήρξαν φθορές στο σχολείο κατά την κατάληψη ούτε προκλήθηκε κάποια ένταση.

«Η κατάληψη έγινε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων εκείνης της ημέρας, περιμένω να πάω στην πταισματοδίκη για να διαλευκανθεί το ζήτημα», πρόσθεσε ο ίδιος. 

«Οι διευθυντές και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί μπορούν να λύνουν τέτοια ζητήματα με παιδαγωγικό τρόπο, μακριά από εισαγγελείς και όργανα καταστολής», αναφέρει στο κείμενό της η Ά ΕΛΜΕ.

Όπως επισημαίνει, «τέτοιες πρακτικές στοχεύουν να καλλιεργήσουν κλίμα εκφοβισμού στην εκπαιδευτική κοινότητα, να εκβιάσουν τους εκπαιδευτικούς να γίνουν καταδότες των μαθητών τους, να κάνουν τους διευθυντές μάνατζερς αδιάφορους για τις όποιες παιδαγωγικές και άλλες συνέπειες προς τους μαθητές τους».

Σημειώνεται ότι η κατάληψη, που διήρκησε μία ημέρα έγινε στην αυλή του σχολείου, καθώς το κτήριο ήταν κλειδωμένο. Την ημέρα εκείνη υπήρχαν προγραμματισμένες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών σε όλη την Ελλάδα.