Skip to main content

Στο κλίμα των Χριστουγέννων και επίσημα η Θεσσαλονίκη (φωτο)

Ξύλινα σπιτάκια για δραστηριότητες των μικρών επισκεπτών, ένα καρουζέλ, ένα τρενάκι και «Η εποχή των παγετώνων» στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς μπήκε και επίσημα η Θεσσαλονίκη, μετά τη φωταγώγηση του δέντρου 20 μέτρων, στην πλατεία Αριστοτέλους, από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Το χριστουγεννιάτικο έλατο είναι ύψους περίπου 20 μέτρων, ενώ το στολίζουν συνολικά 14.000 λαμπόνια led, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε και ο «μπλε ουρανός» που φώτισε τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Στην πλατεία έχουν στηθεί ξύλινα σπιτάκια για δημιουργικές δραστηριότητες των μικρών επισκεπτών καθώς επίσης και ένα θεματικό πάρκο «Η εποχή των παγετώνων», το οποίο θα ανοίξει για το κοινό αύριο.

Μετά το παραδοσιακό άναμμα των φώτων πραγματοποιούνται οι δύο συναυλίες με τα συγκροτήματα «Trio Musikanti» και «ΟΝΙΡΑΜΑ».


Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης συνόδευαν οι δύο αντιδήμαρχοι, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης και Σπύρος Πέγκας, οι οποίοι είχαν αναλάβει το φετινό σχεδιασμό για την εορταστική περίοδο.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων.