Skip to main content

Ήρθαμε γιατί στην Κωνσταντινούπολη μας πυροβολούσαν, λένε οι «8»

Τι ισχυρίζονται τώρα οι στρατιωτικοί που αυτομόλησαν - Ένας εξ αυτών κατέθεσε διαφορετικά στοιχεία για την υπόθεση - Ένταση με Τουρκάλα.. τρανσέξουαλ

Τον ισχυρισμό ότι, κατά τη μετάβασή τους στην Κωνσταντινούπολη για την αεροδιακομιδή τραυματιών, αλλά και στην επιστροφή τους στη βάση, δέχθηκαν πυρά, προέβαλαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που αυτομόλησαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, κατά τη σημερινή απολογία τους ενώπιον του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, οι στρατιωτικοί υποστήριξαν ότι πετούσαν από τη βάση τους προς την Κωνσταντινούπολη για να παραλάβουν τραυματίες, όταν δέχθηκαν επίθεση, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στη βάση τους. Εκεί, όμως, συνέχισαν, δέχθηκαν νέα πυρά και έτσι οδηγήθηκαν στην απόφαση να αποχωρήσουν από τη χώρα τους και να αυτομολήσουν στην Ελλάδα.

Ωστόσο, όταν ένας εκ των «8» εξιστόρισε ένα διαφορετικό σενάριο, υπήρξε ένταση στη δικαστική αίθουσα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό της προέδρου.

Ένταση με τρανσέξουαλ Τουρκάλα που φώναζε συνθήματα

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση έξω από το δικαστικό μέγαρο Αλεξανδρούπολης, όταν μία γυναίκα, διάσημη τρανσέξουαλ στη γειτονική χώρα, άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά των στρατιωτικών, κραδαίοντας μία μικρή τουρκική σημαία.

Παράλληλα, δύο Τούρκοι, που ισχυρίστηκαν ότι είναι ανεξάρτητοι δικηγόροι, προσήλθαν στο δικαστήριο, προσκομίζοντας έγγραφα τα οποία απορρίφθηκαν από την πρόεδρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο Τούρκοι εναπόθεσαν τα έγγραφα αυτά πάνω στο Ευαγγέλιο, κίνηση που προκάλεσε νέο εκνευρισμό στη δικαστική αίθουσα.

Υπενθυμίζεται ότι επτά από τους οκτώ στρατιωτικούς βαρύνονται με τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα και της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη πτήση, ενώ ο πιλότος κατηγορείται για την τέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.