Skip to main content

Ηρωική νίκη με λυτρωτή τον Ίβιτς

Πολύτιμη και ηρωική, υπό τις συνθήκες που επιτεύχθηκε, νίκη με 1-0 πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και διατήρησε ολοζώντανες τις ελπίδες του για την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.
Πολύτιμη και ηρωική, υπό τις συνθήκες που επιτεύχθηκε, νίκη με 1-0 πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και διατήρησε ολοζώντανες τις ελπίδες του για την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Ήταν μια πύρρειος νίκη, που ήρθε με φοβερή προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ χρειάστηκε να γίνουν... τέσσερις αναγκαστικές αλλαγές.

O Παύλος Δερμιτζάκης υποχρεώθηκε να αφήσει την τελευταία στιγμή εκτός αποστολής τον Λίνο, που αισθάνθηκε το πρωί ενοχλήσεις στην ποδοκνημική και τον αντικατέστησε με τον Σακελλαρίου, ο οποίος βρέθηκε τελικά στον αγωνιστικό χώρο στο 15ο λεπτό, αφού τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Μπουσαιντί.

Παρά την αλλαγή των αρχικών πλάνων σε ό,τι αφορά τον αμυντικό σχηματισμό, ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, αν και οι παίκτες της Ντιναμό, με κινητήριο μοχλό τον Σαμμίρ, κυκλοφορούσαν με δεξιοτεχνία και ταχύτητα την μπάλα. Δεν κατόρθωσε, όμως, ούτε ο ίδιος να γίνει απειλητικός κι αυτό γιατί οι Κροάτες πίεσαν ψηλά, “βραχυκυκλώνοντας” την επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ και αφήνοντας ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού τους ορεξάτους Βιειρίνια και Ελ Ζαρ.

Η κακοδαιμονία “χτύπησε” ξανά τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο με τον τραυματισμό του Τσιρίλο, στο 63΄, που έφερε τη χρησιμοποίηση του Ζουέλα για πρώτη φορά σε επίσημα ματς. Είχε, όμως, προλάβει να δράσει ο Ίβιτς στο 55.΄ πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ. Ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ, ο Κοντρέρας δεν βρήκε την μπάλα και ο Σέρβος χαφ την έσπρωξε στα δίχτυα από πολύ κοντά.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε να διατηρήσει το 1-0 με εντελώς απροσδόκητη σύνθεση στην άμυνά του και, μάλιστα, έγινε ακόμη μια αναγκαστική αλλαγή, του Ελ Ζαρ με τον Σαλπιγγίδη.

Ο Κρέσιτς με μια σωτήρια επέμβαση είπε “όχι” στον Σαμίρ που σούταρε από κοντά στο 76΄ κι από εκεί και πέρα, παρά την πίεση που άσκησαν οι φιλοξενούμενοι, πιο εύκολα θα μπορούσε να γίνει το 2-0, αν σε μια αντεπίθεση πέντε εναντίον δύο δεν επέμενε ο Μουσλίμοβιτς να κρατά την μπάλα μέχρι να τη χάσει.

Ο Γάλλος Φοτρέ έδωσε ρεσιτάλ διαιτησίας. ¨Κιτρίνισε” τους Σακελλαρίου, Σνάουτσνερ, Μπίσκαν και Τονέλ. 

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαΐντί (15΄ Σακελλαρίου), Γκαρσία, Βιτόλο, Ελ Ζαρ (79΄ Σαλπιγγίδης), Τσιρίλο (63΄ Ζουέλα), Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ.


Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Κελάβα, Ιμπάνιεθ (77΄ Μοράλες), Ετό (70΄ Τόμετσακ) Σαμίρ, Βρσάλκο, Τσάγκο, Παντέλι, Μπίσκαν, Κουφρέ, Τονέλ, Ρουκάβινα (82΄ Μπέκιρατς).