Skip to main content

Ιρλανδία: Εννέα νεκροί απο πυρκαγιά σε πάρκο με τροχόσπιτα

Εννέα άτομα, μεταξύ αυτών και παιδιά, πέθαναν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί, σε πάρκο τροχοσπίτων, στα νότια προάστια του Δουβλίνου.

Εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σήμερα, σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε πάρκο με τροχόσπιτα στο νότιο Δουβλίνο, ανακοίνωσε ο αρχηγός της ιρλανδικής αστυνομίας Ντιάρμοντ Ο' Σάλιβαν.

"Προς το παρόν αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και παιδιά", είπε στους δημοσιογράφους από τον τόπο της τραγωδίας. Όπως εξήγησε ο Ο'Σάλιβαν, "ένα από τα παιδιά ήταν ηλικίας μόλις 6 μηνών".

Σύμφωνα με μια πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή, μεταξύ των θυμάτων είναι πολλά μέλη μιας οικογένειας της εθνοτικής ομάδας των Ιρλανδών ταξιδιωτών. Πολλοί άλλοι άνθρωποι νοσηλεύονται σοβαρά τραυματισμένοι καθώς εισέπνευσαν καπνούς από την πυρκαγιά.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνα για να καθορίσει τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα στο Καρικμάινς, στα νότια προάστια του Δουβλίνου, σε μια περιοχή που απέχει 16 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Ο πρόεδρος της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς χαρακτήρισε "φρικτή τραγωδία" το περιστατικό αυτό, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.